• Beseda s autorkou

          • Žiaci tretieho a štvrtého ročníka sa 8.3.2024 zúčastnili na zaujímavom a príjemnom stretnutí s kysuckou spisovateľkou, rodáčkou z Makova, p. Martou Harajdovou, ktorá nám  predstavila svoju tvorbu – básnické zbierky a dve knihy pre deti. Vysvetlila deťom, čo ju viedlo k tomu, že sa stala spisovateľkou a čo ju v jej práci inšpiruje. Štyria dobrovoľníci potom čítali z jej knižiek. Na záver p. autorka vyzvala deti, aby veľa čítali, tvorili básne a príbehy. Ďakujeme obecnej knižnici za pozvanie na besedu. Žiaľ, dobrý dojem z akcie pokazili niektorí žiaci zo štvrtej triedy, ktorí sa nevedia vhodne správať na takomto podujatí.

             

            Mgr. Gregorová, Mgr. Hrtúsová, p. Maslíková

          • Maškrta v ŠKD

          • 4.3.2024 sme si s deťmi v učebni výchov uvarili sladký puding.

            Deti si zopakovali základy správneho stolovania, precvičili si jemnú motoriku pri miešaní, krájaní ovocia a zdobení pudingu.

            Potom si všetci spolu pochutili a ako správni kuchári aj po sebe upratali a umyli.

            Mgr. Filová a Mgr. Horská

          • Súťaž o najkrajšiu nástenku

          • Mesiac február sa niesol na našej škole v duchu lásky, srdiečok, vyznaní s cieľom podporiť medziľudské vzťahy medzi žiakmi. Bola vyhlásená súťaž o najkrajšiu valentínsku nástenku, do ktorej sa zapojili všetky triedy v škole a mala byť výsledkom ich spoločnej tvorivej práce. Všetky nástenky boli nápadité a originálne, každá iná a predsa všetky krásne. Niesli odkaz žiakov, ktorí ju vytvorili. Medzi ocenené patria nástenky tried: 1.A a ich práce v Škd2, 5.A, 2.A a Školský klub detí 1.

          • Vyhodnotenie súťaže o najkrajší valentínsky pozdrav

          • Z množstva krásnych, originálnych a nápaditých valentínskych pozdravov sme vybrali päť najkrajších. Ich autormi, odosielateľmi krásnych slov a vyznaní boli:

            Zuzka Sabelová, Julka Padyšáková, Simonka Mlkviková, Agátka Staníková a Jakub Bebčák.

          • Tvorivé dielne

          • Žiaci 7.A v rámci Regionálnej výchovy absolvovali tvorivé dielne pod taktovkou  umeleckého remeselníka, kožiara a remenára pána Ondreja Sabelu. Nielen že si vlastnoručne vyrobili originálne kožené náramky technikou razením, ale vďaka jeho živému rozprávaniu sa preniesli aj do čias dávno minulých. 

            Veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

            Mgr. Papiková

          • Tabuľky a grafy

          • Naši tretiaci sa na hodine matematiky učili pracovať s tabuľkami a grafmi. V texte vyhľadávali informácie, ktoré zapisovali do tabuľky a vytvárali stĺpcové grafy. Mgr. Gregorová

          • Rozvoj finančnej gramotnosti v ŠKD – 2. časť

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozvoj finančnej gramotnosti v ŠKD – 2. časť.

            V pokračovaní projektu o financiách sa deti z ŠKD vďaka zážitkovému učeniu dozvedeli mnoho nových a zaujímavých informácií, ktoré si mohli overiť a na rôznych aktivitách. V úvode sme si zopakovali, čo sme sa naučili v prvej časti. V druhej časti sme spoločne i v skupinách riešili rôzne aplikačné úlohy. Naučili sme sa orientovať v pokladničnom bloku, porovnávali sme ceny jednotlivých tovarov a hovorili sme i o tom, že je veľmi dôležité nakupovať s rozumom. Pri aktivitách sme okrem iného použili aj portál Viki.iedu a Fenomény sveta. Na záver deti navrhli a nakreslili vlastnú bankomatovú kartu. Za pútavé rozprávanie a aktivity ďakujem Ing. M. Mitkovej. Mgr. M. Jarošová

          • Nadácia Tesco, program "Vy rozhodujete, my pomáhame" - výsledky hlasovania

          • S radosťou Vám oznamujeme, že náš projekt zapojený do programu „Vy rozhodujete, my pomáhame“ Nadácie Tesco, vyhral 3. miesto v hlasovaní zákazníkov v našom regióne a získal podporu 300 eur! Ďakujeme za 6068 hlasov!

            Ďakujeme Ing. Zborovančíkovej za vypracovanie projektu

          • Príprava na kurikulárnu reformu

          • Ani cez jarné prázdniny sme nezaháľali a v rámci aktualizačného vzdelávania sme sa s lektorkami Regionálneho centra podpory učiteľov v Kysuckom Novom Meste pripravovali na novú kurikulárnu reformu. Patríme medzi školy, ktoré budú od budúceho školského roka zavádzať nový štátny vzdelávací program. Vyučovanie sa tak bude prepájať s praxou. Upraví sa aj rozsah a obsah vyučovania. To si však vyžaduje pripravených učiteľov, ochotných pracovať na sebe. Veríme, že zmena bude pre našich žiakov prínosná a pomôže žiakom viac porozumieť učivu.

            Mgr. Padyšáková

          • 2% z dane

          •  

            Vážení rodičia, priatelia školy !

            V prvom rade sa vám chceme poďakovať za dôveru, ktorú ste nám dali v minulom roku v 2% z dane s tým, že ste verili v ich správne využitie.

            Marec je mesiacom daní, práve v tomto období je vhodné uvažovať o možnosti darovania 2% z vašej dane.

            Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na našej škole darovaním 2% z dane.

            Zákon vám umožňuje darovať 2% zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je naše rodičovské združenie pri Základnej škole v Korni. Tento dar vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2% pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech detí.

            Využite možnosť rozhodnúť o vašich 2%.

            Finančné prostriedky budú použité na:

            - skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole

            - zmodernizovanie vybavenia školy

            - pomoc deťom v hmotnej núdzi a deťom s IVP

            - financovanie kultúrnych akcií pre žiakov

            - odmeňovanie žiakov

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pomôže vám telefonicky naša pani účtovníčka. Predtlačené tlačivo si môžete stiahnuť aj z webového sídla našej školy.

             

            ĎAKUJEME !

          • Valentín

          • Sviatok sv. Valentína pripadá na 14. február. Je sviatkom všetkých zamilovaných a slávi sa už niekoľko desaťročí v rôznych kútoch sveta.  Aj na našej škole sme si spríjemnili tento deň akciou „Valentínska pošta“. Žiaci mohli hádzať do pripravenej valentínskej schránky rôzne odkazy plné lásky a vďaky pre svojich spolužiakov, kamarátov či učiteľov. Päť  najkrajších zaujalo porotu a budú ocenené.

            Padyšáková

          • Navštívili nás predškoláci

          • Dňa 15. 2. 2024 nás navštívili predškoláci. Previedli sme ich školou a ukázali sme im, ako sa učia starší žiaci v odborných učebniach. Naši prváci sa predviedli, čo všetko sa už v škole naučili. Predstavili sa a povedali, na aké písmeno začína ich meno. Pomocou hier dokázali, že vedia rozlíšiť hlásku r v slove, vedia vymyslieť slovo s danou hláskou a poznajú všetky písmená, ktoré sa doteraz učili. Prečítali škôlkarom vety zo šlabikára a nezabudli im poukazovať, ako už vedia písať.

            Mgr. Anna Huríková

          • Deň materinského jazyka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň materinského jazyka.

            Hodnotu rodnej reči a materinského jazyka si v bežnom živote málokedy uvedomujeme. Pritom práve jazyky sú najsilnejšími nástrojmi na zachovanie a rozvoj nášho hmotného a nehmotného kultúrneho dedičstva. Tento deň sme si pripomenuli aj na našej škole. Žiaci sa dozvedeli akým vývojom si prešiel náš materinský jazyk. Deti veľmi zaujal súťažný kvíz s názvom „Milujem slovenčinu“. Veľmi peknou aktivitou bolo hádanie nárečových slov. Následne si pozreli video o Cyrilovi a Metodovi. Zamerali sa na hlaholiku, z písmen skladali slová a mená, vytvárali rôzne odkazy. Záver patril tvorbe plagátu s ľubozvučnými a nárečovými slovami. Mgr. Kremeňová

          • Dejepisná olympiáda - okresné kolo

          •  5. februára sa naše žiačky Zuzana Sabelová a Nina Belková zúčastnili okresného kola dejepisnej olympiády v Čadci.

            Žiačky vo svojich kategóriách obsadili 6. a 8. miesto. Obom žiačkam gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            Rudolf Badžgoň