• Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu ikebanu

          • V tajnom hlasovaní žiakov vyhrala ikebana 6.A triedy, ktorú vytvorili  Lucka Mlkviková, Eliška Brezinová, Sabínka Čagaľová, Simonka Mlkviková a Terezka Šimáková. Víťazky získali šiltovky a fľaše s logom školy.  Ostatní súťažiaci budú odmenení sladkosťou.  

            Mgr. Padyšáková

          • Ako sme objavovali zmysly v 1.A – zrak

          • Na hodine prvouky sme s prváčikmi objavovali zmysly, konkrétne zrak.  Najskôr sme si zaspievali o zmysloch, potom sme si precvičili zrak pri riešení optoklamov. Skúšali sme, či môžeme zrak nahradiť hmatom a povedali sme si ako a prečo si musíme chrániť svoj zrak.  Keďže sú naši prváčikovia veľmi zvedaví a hraví, užili sme si aj veľa zábavy.

            Mgr. Padyšáková

          • Rozlišovacie znamienka - 2.A

          • Na hodine slovenského jazyka v rámci upevňovania učiva pracovali žiaci v skupinkách na tému "Rozlišovacie znamienka". Do slov dopĺňali chýbajúce rozlišovacie znamienka a následne triedili obrázky podľa znamienok. Výsledné projekty slúžia v triede ako učebná pomôcka pre žiakov. 

            Mgr. Kremeňová

          • Vyučovanie techniky

          • Dňa 9.11. sa žiaci ôsmeho ročníka zúčastnili vyučovania techniky na Strednej odbornej škole v Čadci. Žiaci sa zaujímavým spôsobom naučili spracovávať kov a v dielňach si vytvorili kovové krabičky, ktoré si odniesli domov. Žiaci sa už tešia na ďalšiu návštevu.

             

            Mgr. Badžgoň

          • Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť (Christine Gregoire)

          • Povzbudivým výrokom v utorok 7.11. 2023 organizoval Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Čadca „Burzu práce a informácií“ – prezentačnú výstavu zamestnávateľov a stredných škôl, ktorej sa zúčastnili aj žiaci deviateho ročníka našej školy. Cieľom exkurze bolo oboznámiť sa s prezentujúcimi sa školami, vypočuť si ich študijné programy, utvrdiť si svoj vlastný výber budúceho štúdia, prípadne hľadať novú inšpiráciu. Žiaci nadobudnuté informácie zaiste zhodnotia a využijú.

            Mgr. Jedinák

          • Ikebany

          • V priebehu mesiaca október naši žiaci usilovne zbierali jesenné prírodniny a v tomto školskom roku trochu inak, bez pomoci šikovných rúk rodičov na hodinách výtvarnej výchovy a techniky z nich vykúzlili čarovné krajinky, futbalové ihriská, či rôzne zvieratká alebo pestrofarebné kytice...veď posúďte sami.

            Mgr. Papíková

          • Beseda so spisovateľom Jozefom Marcom

          • 2. novembra na našu školu zavítal lekár, spisovateľ, publicista, amatérsky fotograf, ochranár prírody, turista a rezbár MUDr. Jozef Marec, ktorý žiakov šiesteho a siedmeho ročníka svojim rozprávaním sprevádzal svetom fantastických príbehov, mýtických postáv a legiend z oblasti horných Kysúc. Prostredníctvom jeho diel určených pre deti sme sa preniesli do čias dávno minulých a spoznali sme svetlonosa,utopca, či sotonu. Okrem toho nám porozprával množstvo zážitkov nielen z potuliek po Kysuckých vrchoch, ale i zo svojho detstva, ktoré boli aj námetmi pre jeho pútavé príbehy.

             Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

            Mgr. Papíková

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc sa naši piataci zapojili do aktivity „V KNIŽNICI SME AKO V ROZPRÁVKE“. Piataci, si na úvod podujatia zaspomínali na najznámejšie rozprávky. Následne vo dvojiciach, trojiciach čítali ľubovoľnú rozprávku od Pavla Dobšinského. Žiaci kreslili ilustrácie, ktoré zachytávali niektoré časti deja rozprávky a stručne napísali obsah rozprávky. Ilustrácie potom zostavili do rozprávkového leporela. Leporelo bude slúžiť ako výzdoba triedy.

          • Veselé nakupovanie v 2.A – finančná gramotnosť

          •  

            Obľúbená aktivita u detí – hra na obchod. Pri tejto hre si deti rozvíjajú finančnú gramotnosť i praktické zručnosti každodenného života. Deti si rozdelili roly - predavač a nakupujúci. Žiaci museli rozmýšľať, čo si môžu za danú sumu kúpiť. Predavač zasa tovar správne spočítať, prípadne vrátiť výdavok.  

             Kremeňová

          • Október Mesiac úcty k starším

          •  

            Piatok 27.10. sa niesol v znamení piesní, tancov, dobrej nálady, lahodných koláčov a voňavých medovníčkov. Pani učiteľky a vychovávateľky spojili svoje sily a pripravili so žiakmi krásny kultúrny program. Autorkou tejto krásnej akcie bola pani učiteľka Kremeňová. Pre každého účastníka pripravili žiaci s pani učiteľkou Papikovou krásny darček. Pani vychovávateľky napiekli s deťmi v školskom klube detí medovníčky a pod vedením pani učiteľky Cisárikovej ich krásne vyzdobili. Pre našich hostí pripravila bylinkové čajíky pani učiteľka Mitková a pani učiteľka Gregorová napiekla výborné kachličky. Voňavé mafiny napiekla pani vychovávateľka Jarošová a asistentka Maslíková. Poďakovanie patrí aj pani učiteľkám Huríkovej a Hrtúsovej za pomoc pri príprave podujatia. Veríme, že sme urobili radosť našim babičkám, dedkom a všetkým prítomným. Veľké ďakujem patrí našim žiakom, ktorí vystupovali, pripravovali darčeky a pomáhali s prípravou podujatia.

            Mgr. Padyšáková

          • OZNAM: Jesenné prázdniny

          •  

            • Termín prázdnin: 30. október 2023 (pondelok) až 31. október 2023 (utorok)
            • Štátny sviatok Sviatok všetkých svätých 1. november 2023 (streda) - deň pracovného pokoja 
            • Začiatok vyučovania: 2. november 2023 (štvrtok).

             

          • Deň jablka a plody jesene v Škd2.

          • Jeseň pani bohatá nielen farbi listy do zlata ale ponúka aj veľa svojich darov. Niektore z nich dnes deti spoznávali pomocou zraku, hmatu, čuchu a chuti. Taktiež si precvičili svoje pracovné zručnosti pri čistení, šúpani, krájaní a stolovaní. Ako odmena ich čakala hostina na ktorej si každý pochutil. Deti ochutnali aj jablčkovy koláčik, ktorý upliekla pani vychovávateľka a nástenku v triede zdobia krásne detské práce.

            Mgr. Filová

             

          • Dajme veciam druhú šancu

          • Prvá detská burza hračiek, kníh, spoločenských hier a športových potrieb je úspešne za nami. Školská chodba sa na chvíľu zmenila na tržnicu a naši žiaci na šikovných obchodníkov. Cieľom prvej detskej burzy bolo predať to, čo deti už nepotrebovali. Miesto hromadenia vecí na povalách, odhadzovania do popolníc sme dali veciam šancu, aby potešili aj niekoho iného. Kopy plyšákov, od medvedíkov až po ježkov, zmenili za symbolickú cenu svojho majiteľa a nejedny detské očká sa potešili novej hračke. Prečítané knihy prinesú radosť novým čitateľom a rodičia ušetria nemalú sumu peňazí za nové knihy. Snažíme sa viesť našich žiakov k finančnej gramotnosti a učiť ich, že to čo je pre nás zbytočné, môže niekomu urobiť radosť, navyše na tom môžeme trošku aj zarobiť a kúpiť si to, po čom túžime my. Nie je dôležité aby to bolo nové, ale aby to dobre poslúžilo niekomu ďalšiemu. Dôležitou myšlienkou tejto prvej burzy je naučiť žiakov myslieť ekologicky. Hračky tvoria veľké percento odpadu, ktorý sa hromadí na skládkach a predstavuje ekologickú hrozbu. Veríme, že ďalší ročník bude ešte úspešnejší. Ďakujem Mgr. Horskej, Mgr. Šiplákovej, Mgr. Badžgoňovi, PaeDdr. Staníkovej, Janke Maslíkovej, Mgr. Vavricovej, Lucke Gajdošovej za pomoc pri organizovaní a priebehu akcie.

            Mgr. Padyšáková

          • LIPOVIENKA

          • Naša dedinka Korňa sa stala víťazom Dediny roka 2023. Na slávnostnom odovzdavaní ocenenia  spríjemnili prítomným večer deti z folklórneho súboru Lipovienka. Sú dôkazom toho, že tradície vidieka pokračujú. V nasledujúci deň sa deti zúčastnili dňa otvorených dverí v zariadení pre seniorov Čadca Žarec. Klientom spestrili dopoludnie krásnymi ľudovými piesňami. 

            Mgr. Kremeňová

            Veľké poďakovanie patrí pani učiteľke Mirke Kremeňovej za obetavú prácu a prípravu kultúrneho programu detí z folklórneho súboru Lipovienka. Skvelá prezentácia žiakov našej školy a zachovávanie kultúrneho dedičstva.

            Mgr. Padyšáková

          • Úprava okolia školy

          • Záleží nám na tom, aby sa naši žiaci spolupodieľali na skrášľovaní okolia školy. Žiaci počas vyučovania technickej výchovy  upravili plochu medzi plotom a chodníkom.

            Zakúpili sme vresy, hlinu a za pomoci pracovníkov obecného podniku ich vysadili. Ďakujeme Aničke Sobčákovej, Paľkovi Šimákovi a Petrovi Trembošovi za vysadenie vresov.

            Mgr. Padyšáková

          • Poďakovanie p. Greplovi

          • Ďakujeme p. Greplovi za darovanie troch magnetických tabúľ a máp Slovenska. Tieto pomôcky budú používať žiaci na vyučovaní.

          • 18. ročník DŇA VOĽBY POVOLANIA

          •  

             

            CPPPaP v Čadci v rámci Čadčianskeho modelu interaktívneho profesijného poradenstva – CAMIP organizuje pre končiacich žiakov základných škôl už 18. ročník Dni voľby povolania 2022/2023, ktoré v ucelenej forme ponúkajú žiakom rozšírenie informácií o svete práce, požiadavkách na jednotlivé pracovné pozície, s cieľom rozšíriť možnosti a nasmerovať žiakov k vyššej miere vlastného sebapoznania a sebarozvoja a zároveň pomôcť žiakom a ich rodičom zorientovať sa v oblasti voľby povolania a výberu strednej školy. 16.10. 2023 sa každý žiak 9. ročníka v ZŠ Korňa Na Dňoch voľby povolania na základe testov dozvedel, aký je typ osobnosti, aké má predpoklady, v akom pásme je jeho IQ, kde môže študovať, aká je potreba trhu práce, aké sú jeho možnosti štúdia, možnosti pomoci internetu pri voľbe povolania. Taktiež si každý žiak vyplnil záznamový hárok, kde si ujasnil, aký je profesionálny typ, aká oblasť ho najviac zaujíma, či by chcel študovať v okrese, mimo okresu, aké sú jeho predpoklady na základe výsledkov testov, aké sa mu páči povolanie, akú má šancu uplatniť sa s týmto povolaním na trhu práce, o ktorej škole uvažuje a prečo, akú úroveň vzdelania chce dosiahnuť, kde môže získať ďalšie informácie a podobne. Všetky tieto informácie konzultoval s kariérovým poradcom individuálne. Rodičia mali v prípade záujmu možnosť konzultovať profesijnú orientáciu svojich detí so psychológom/kariérovým poradcom osobne alebo telefonicky v dohodnutom termíne.

            Mgr. Jedinák