• Presýpacie hodiny v podaní šikovných žiakov z 1.A

          • Určite poznáte vetu: Čas tak neúprosne letí! Veru je to tak. So žiakmi 1.A sme sa na hodine prvouky snažili čas zmerať presýpacími hodinami. Keďže sme si ich nemohli vytvoriť v triede, zahrali sa deti s ocinami, dedkami, mamičkami, na vynálezcov a skonštruovali vlastné hodiny. Určite si všetci pamätáme na príjemne strávený čas, či už zo starými rodičmi alebo rodičmi pri spoločných hrách, aktivitách. Vnímajme preto toto náročné obdobie aj ako možnosť zmysluplne tráviť čas a rozvíjať svoju fantáziu, kreativitu ale aj manuálnu zručnosť so svojimi blízkymi. Ďakujem deťom a ich pomocníkom za krásne vytvorené modely presýpacích hodín.

            Mgr. Padyšáková

          • Nástup žiakov od 8.2.2021

          • Vážení rodičia, z rozhodnutia vlády, ministerstva a pandemickej komisie sa od 8.2.2021 otvára prezenčná forma výučby pre 1. stupeň ZŠ.

            Otvorený bude ŠKD a školská jedáleň pre žiakov 1. stupňa. Podmienku nástupu je zdravé dieťa a pretestovaný jeden rodič (zákonný zástupca) dieťaťa. Vyučovať sa budú v skupinách 5+1 aj niektorí žiaci 2. stupňa. Pre nich je podmienkou test žiaka a jedného rodiča.

            Testovať budeme v sobotu 6.2.2021 v telocvični.

             Vstup na testovanie bude cez vchod do prístavby.

            Upozornenie: MOM odberné miesto v škole  je určené iba na testovanie žiakov 2. stupňa, 1 zákonného zástupcu, zamestnancov MŠ a 1 rodiča MŠ. Nie je určené pre verejnosť!!!

             

            Harmonogram testovania 6.2.2021 (sobota):

            8:00 - 9:00          príprava testovania, testovanie odberného tímu

            9:00 - 9:20          testovanie zamestnancov ZŠ

            9:20 - 9:40          testovanie rodičov 1.A

            9:40 - 10:00        testovanie rodičov 2.A

            10:00 - 10:20      testovanie rodičov 3.A

            10:20 - 10:40      testovanie rodičov 4.A

            10:40 - 11:00      zamestnanci MŠ

            11:00 - 11:20      rodičia z MŠ, žiaci a rodičia 2. stupňa vybranej skupiny 5+1 

            11:20                  ukončenie, dezinfekcia priestorov.

             

            Žiak pri nástupe do školy, v pondelok 8.2.2021, predloží triednemu  učiteľovi čestné vyhlásenie : príloha č.8 a: viď nižšie

            Tlačivo si budete môcť zobrať na testovaní.

            Prosím na testovaní dodržiavať časový harmonogram, rozostupy, používať dezinfekciu, rúška (R_O_R).

             

            Srničková, r. š. 

          • Fyzika hrou 8.A

          • Žiaci ôsmeho ročníka preberali učivo „Ťažisko telesa a jeho určenie“. Hľadali ťažisko hravou formou a skúmali, ako to súvisí s jeho polohou. Vytvorili miniprojekt - papierového motýľa, ktorý dokáže balansovať na hlavičke zápalky. Stačilo len na zadnú stranu prilepiť mince a zápalku. Mince presunuli ťažisko motýľa smerom nadol a stabilita bola vyriešená. Presvedčili sa, že fyzika nemusí byť až taká náročná veda.  

            Mgr. Róbert Kulla

          • Kŕmidlá pre vtáčiky 1.A

          • Prváci sa zapojili do aktivity, ktorá sa týka starostlivosti o vtáčiky v zime. Žiaci spoločne s rodičmi a starými rodičmi zhotovili krásne kŕmidlá. 

          • Stavby z kociek 1.A

          • Kocka je teleso, s ktorým sa deti stretávajú už od útleho detstva. A práve stavby z kociek cielene rozvíjajú priestorové a logické myslenie detí. Na hodine matematiky - geometrie vytvárali prváci stavby  podľa plánov. Taktiež navrhovali originálne stavby, ktoré následne zapisovali do plánov. 

          • Geometria interaktívne - online vyučovanie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Geometria interaktívne - online vyučovanie .

            Ako sa popasovať s osovou súmernosťou?

            Je veľmi náročné vyučovať online geometriu v nižších ročníkoch. Pre deti je nesmierne náročné zostrojiť si obrazy rovinných útvarov v osovej a stredovej súmernosti. Preto som sa rozhodla pomôcť našim piatačikom a vytvorila som pre nich fotopostup konštrukcie. Deti si tak krok po kroku môžu pozrieť ako postupovať, kam položiť pravítko, do ktorého bodu treba zapichnúť kružidlo. A aby deti pri robení domácich úloh vedeli ako na to, prezentácia s riešenými úlohami je uložená v priečinku 5.A v MS Teams. Verím, že to deťom pomôže zvládnuť toto náročné učivo. Verím, že to spoločnými silami zvládneme. Súčasne ďakujem rodičom za obrovskú pomoc deťom a verím, že aj im táto pomôcka uľahčí online vzdelávanie.

            Mgr. Padyšáková

          • Výmena stropných svetiel

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výmena stropných svetiel.

            Tento týždeň prebieha na škole výmena stropných svetiel vo vstupnej chodbe, hlavnej chodbe, riaditeľni, zborovni a troch kabinetoch. Odstraňujú sa staré trubicové svetlá, ktoré sú nahradené novými úspornými LED svetelnými panelmi. Výmena svetiel prinesie najmä úsporu elektrickej energie, lepšiu svietivosť a taktiež moderný dizajn. Celkovo sa inštaluje 41 kusov stropných panelov.

          • Pracovné vyučovanie 4.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pracovné vyučovanie 4.A.

            Počas dištančnej výučby žiaci 4.A v rámci pracovného vyučovania dostali za úlohu pri téme Postav dom, bývaj v ňom vytvoriť z ľubovoľného materiálu domček. Využili naozaj rôzne možnosti – stavebnice alebo  rozličný  technický materiál ako papier, kartón alebo drevo, za použitia dostupných nástrojov a náradí. Riadili sa heslom: „Fantázii sa medze nekladú.“ Vďaka tomu sa im podarilo vytvoriť veľmi pekné a zaujímavé domčeky - jeden v nadrozmernej veľkosti, kam sa zmestia dvaja. Do ďalšieho sa už nasťahoval zajačik. Pri inom je zaparkované auto a motorka. Jeden má dokonca vlastné osvetlenie. Deti zvládli danú tému veľmi dobre. 

            Mgr. Z. Gregorová