• Otvorenie expozície „Na počiatku bolo drevo“

          • Nová stála expozícia na Obecnom úrade v Korni vznikla vďaka občianskemu združeniu Bimaček. Výstavu otvoril predseda združenia Mudr. Jozef Marec, pán Ján Halagačka, ktorý pomáha exponáty vyhľadávať a inštalovať, riaditeľka ZŠ Korňa, starostka obce Korňa a žiaci 4. a 5. ročníka s pedagógmi.  

          • Oznam – ukončenie školského roka

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční vo štvrtok, 30. júna, o 9:00 hod. Žiaci po obdŕžaní vysvedčenia pôjdu domov.

            Vzhľadom k tomu, že nepôjde elektrický prúd nebude v prevádzke ani školský klub detí ani školská jedáleň.

            Ráno o 8:00 hod. bude v kostole slávnostná svätá omša.

          • Oznam - Letná škola

          • Letná škola pre prihlásených žiakov z 1. stupňa (1. – 4. ročník) bude v termíne 15. – 26. augusta 2022.

            Z dôvodu nahlásenia nízkeho počtu žiakov sa letná škola pre žiakov 2. stupňa (5. – 9. ročník) neotvára.

          • Oznam ŠKD

          • Vo štvrtok, 30. júna, nebude z technických príčin v prevádzke ŠKD.

            Pripomíname rodičom, že nebude variť ani školská jedáleň.

          • Účelové cvičenia

          • V pondelok 27. júna absolvovali žiaci 2. stupňa účelové cvičenia. Po zaznení sirény si precvičili evakuáciu z budovy školy. Presunuli sa na jednotlivé stanovištia, kde si zopakovali vedomosti z topografie a poskytnutia prvej pomoci. V spolupráci s DHZ Korňa si vyskúšali ošetrenie zraneného a nácvik uhasenia požiaru. Na multifunkčnom ihrisku na nich čakali športové aktivity.

            Žiaci 1. stupňa, v rámci krátkej prechádzky navštvili vyhliadkovu lavičku v Korni. 

            Za spoluprácu zo srdca ďakujem našim skvelým hasičom: Rastislav Fatura, Mgr. Katka Šuríková, Natália Kmínková.

          • Odmena pre 5.A na matematike

          • Motivácia je hybnou silou všetkých aktivít, ktoré človek vykonáva. Inak tomu nie je ani v procese učenia. A keďže aj motivácia má mnoho podôb rozhodla som sa našich piatakov motivovať, a po úspešnom zvládnutí T5 2022, stráviť matematiku v školskej kuchynke prípravou chutnej pizze. O tom, že naši piataci sa naozaj veľmi snažili svedčí, že matematiku v T5 2022 napísali celkovo na 65,4 %, čo je  4,4 % nad celoslovenský priemer. Zároveň tak žiaci mali možnosť ukázať, akí sú zruční doma a ako pomáhajú svojim rodičom.  Táto aktivita bola zároveň smerovaná aj k voľbe ďalšieho povolania a veruže v 5.A máme hneď niekoľko skvelých kuchárov, ktorí nielenže dokázali vyrobiť skvelú pizzu, ale ukázali aké vychytávky zvládnu, napríklad naplniť okraje strúhaným syrom. Deti si tak pripravili chutnú desiatu. Práca sa im veľmi páčila a jednotlivé pizze boli kulinárskym dielom.  

            Mgr. Padyšáková

          • Piškvorkový kráľ

          • Matematické myslenie je možné rozvíjať rôznymi smermi. Logické a strategické hry sú na tento účel ako stvorené. Naši šiestaci si vyskúšali na matematike zahrať logickú hru Piškvorky a súťažili o Piškvorkového kráľa triedy, ktorým sa nakoniec stal Matej Jašurek. Po namáhavých súbojoch so svojimi spolužiakmi získal tesne nie len titul Piškvorkový kráľ, ale aj kartu kráľa. Matejovi srdečne gratulujeme a veríme, že sa bude aj naďalej zlepšovať a svoj titul obháji aj na budúci školský rok.  

            Mgr. Padyšáková 

          • Testovanie 5 - výsledky školy 

          • Priemer triedy  - Slovenský jazyk a literatúra 71,74 %

                                     - Matematika  65,43 %

            Gratulujem najúspešnejšiemu žiakovi:

            1. Radko Kaduch  - 100 % matematika; 93,3 % SJL
            2. Filip Smažák  - 93,3 % matematika; 96,97 % SJL

            Ďakujem vyučujúcim z prvého stupňa,  nakoľko T5 je výstup z prvého stupňa a zároveň vyučujúcim: Kremeňová, Sabelová a Padyšáková, ktoré ich v 5. ročníku pripravovali na samotné testovanie. 

            Srničková, r. š.

          • Rovesnícke učenie 8.A

          • S blížiacimi sa prázdninami je dôležité, aby si žiaci uvedomili potrebu obozretného správania sa na internete pri komunikácii s neznámymi  ľuďmi. Naši ôsmaci sú v tejto oblasti naslovovzatými odborníkmi, a preto vysvetlili našim tretiakom, ako majú komunikovať počas prázdnin na rôznych internetových fórach, aby neohrozili svoju bezpečnosť a nestali sa obeťami kyberšikany.  

            Ďakujem žiakom 8.A za profesionálne zvládnutie jednotlivých oblastí kyberšikany a za množstvo času, ktoré strávili pri výrobe prezentácie a nácviku komunikačných zručnosti. Veríme, že takýmito preventívnymi aktivitami zabránime, aby sa naši mladší žiaci stali obeťami takéhoto internetového šikanovania.  

            Mgr. Padyšáková 

          • Výchovný koncert

          • V piatok 24. júna mali žiaci možnosť nahliadnuť do tajomstva zaznamenávania a uchovávania ľudových piesní vďaka pani riaditeľke Základnej školy v Oščadnici Mgr. Veronike Mačuhovej. Nie len, že sa všeličo dozvedeli či pozreli tradičné ľudové nástroje, ale si aj zaspievali a zatancovali.

          • Oznam ŠKD - prihlášky na šk. rok 2022/2023

          • Žiaci, ktorí majú záujem navštevovať školský klub detí v budúcom šk. roku 2022/2023, nech si do 29. júna prídu vyzdvihnúť prihlášku u vychovávateliek ŠKD (Mgr. Jarošová, Mgr. Filová).

            Ďakujeme.

          • Krúžok - Mladý bylinkár

          • Žiaci z krúžku Mladý bylinkár navštívili osadu Korduliakovci, dozvedeli sa zaujímavosti o svätojánskych bylinkách a samozrejme nazbierali voňavú bazu.

            Ing. Mitková

          • Oznam - Letná škola 2022

          • Milí rodičia, žiaci

            na základe výzvy MŠVVaŠ SR má škola možnosť organizovať Letnú školu 2022 (LŠ) v trvaní 2 po sebe idúcich týždňov.

            Letná škola by sa na našej škole konala v termíne 15. – 26. augusta 2022 (okrem víkendu), denne od 7:30 do 15:30 hod.

            Neplatí sa žiaden poplatok, nakoľko žiaci majú hradenú stravu (desiata a obed), materiálne zabezpečenie letnej školy, dopravu, vstupy,...

            Presný rozpis aktivít sa upresní až po záväznom prihlásení žiakov.

            Záujem treba nahlásiť triednym učiteľom do pondelka 27. júna, nakoľko je kapacita obmedzená.

             

            LŠ má zložku vzdelávaciu (v rozsahu 4 - 5 vyučovacích hodín), reflektujúcu školský vzdelávací program a zložku rozvoja zručností (v rozsahu 5 - 6 vyučovacích hodín) – zameranú na voľnočasové, socializačné a pohybové aktivity (napr. náučná exkurzia, turistika, vstup do kina).

            LŠ neprebieha vo forme klasického vyučovania, ale jej primárnym cieľom napriek tomu ostáva vzdelávanie a rozvoj kompetencií žiakov.

            Zámerom LŠ je poskytnúť žiakom základných škôl možnosť na osvojenie, prípadne upevnenie vedomostí, zručností a spôsobilostí žiakov. Letné školy majú zároveň poskytnúť priestor na zmysluplné využitie času počas letných prázdnin s výchovno-vzdelávacími aktivitami, ktoré sú prispôsobené veku a potrebám žiakov.