• Začiatok školského roka 2022/2023

          • Slávnostné otvorenie nového šk. roka je v pondelok, 5. septembra 2022 o 9:00 hod.

            Ráno o 8:00 hod bude detská svätá omša v kostole v Korni.

            Po slávnosti pôjdu žiaci do tried, kde dostanú bližšie pokyny.

            Triedni učitelia budú zisťovať záujem o stravovanie v ŠJ. Školská jedáleň bude variť od utorka, 6.9.2022.

            Prváci a ich rodičia budú mať po ukončení slávnosti spoločné stretnutie s pani učiteľkou Mgr. Irenou Šeligovou v triede 1.A  (hlavná budova – prízemie – vľavo).

            Školský klub detí bude 5.9.2022 otvorený do 13:00 hod.

            Rodičia predkladajú vyhlásenie o bezpríznakovosti cez Edupage.

              

            Ministerstvo školstva za účelom udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach v školskom roku 2022/2023 pripravilo dokument „Zelená otvoreným školám“, ktorý vychádza z platných zákonov, uznesení vlády SR, vyhlášok, ako aj opatrení, rozhodnutí Úradu verejného zdravotníctva SR a rozhodnutí ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR, a je platný po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a mimoriadnej situácie. 

            Link: https://www.minedu.sk/data/att/24327.pdf

          • Digitálna transformácia našej školy

          • Ako Microsoft Shovcase school sme dostali moznosť natočiť video o našej škole s profesionálnym kameramanom a jeho tímom. Využili sa aj drony a tak máme krásny letecký pohľad na našu školu. Vo videu ukazujeme praktické príklady digitàlnej transformácie našej školy. Už malí prváčikovia vedia využívať vhodným spôsobom IT technológie. Za týmto všetkým sú moji skvelí kolegovia a kolegyne. A najmä podpora Microsoftu poskytnutím kvalitnej techniky Surface pre žiakov našej školy.

            https://youtu.be/xJxu075son8

          • Letná škola 2022 - 2. týždeň

          • V pondelok sa deti venovali didaktickým hrám zo slovenského jazyka, precvičovali si matematiku, pri čítaní rozprávok trénovali čítanie s porozumením, vyrábali zvieratká z balónov. Poobede zvládli turistická prechádzku k vyhliadkovej lavičke, ktorá bola spojená s pozorovaním zmien v okolí a v prírode. Po sladkej odmene hrali športové hry na školskom ihrisku. 

            V utorok deti riešili tajničky a hádanky zo slovenčiny, súťažili o najlepšieho počtára v matematike, pokračovali v čítaní a vyrábali prívesky z keramhmoty. Poobede v rámci didaktických aktivít z vlastivedy spoznávali „Slovensko – moja krajina“. Deň zakončili prechádzkou po okolí a pohybovými hrami v školskej záhrade.

            Streda sa začala čítaním s porozumením – rozprávka Krtko a nohavice, nasledovala teoretická príprava k remeslu – spracovanie ľanu a utkanie tkaniny. Následne si deti pripravovali materiál a tkali na tkáčskom stave, ktorý do školy zapožičala pani učiteľka Mgr. Sabelová s manželom. Napokon pracovali v pracovných listoch  a prostredníctvom aktivity Dedo Lesoň deti porovnávali hodnotu čísel. Po dobrom obede navštívili expozíciu na obecnom úrade „Na počiatku bolo drevo“. Presunuli sa do zasadacej miestnosti, kde si s pani starostkou Ing. Mariannou Bebčákovou vyskúšali zasadanie detského parlamentu. Po návrate do školy sa deti venovali loptovým hrám na ihrisku.

            Vo štvrtok deti pokračovali v čítaní s porozumením - príbeh "Remeslo má zlaté dno". Nasledovalo stretnutie s remeslom - kožiar Ondrej Sabela predstavil deťom svoje remeslo a pomáhal im pri práci s kožou. Deti si tak domov odniesli vlastnoručne vyrobené prívesky a náramky so svojím menom. Poobede navštívili Penzión Mária kde sa zahrali, pomaškrtili si na občerstvení a nakŕmili pstruhy. Po návrate do školy sa venovali pohybovým hrám v školskej záhrade.

            piatok deti rozvíjali svoje matematické schopnosti prostredníctvom Hejného matematiky (aktivita Dedo Lesoň a zvieratká), súťažili v preťahovaní lanom, hádzaní kockou a hre Milionár. Na tkáčskom stave skúšali vzorovanie v tkanine a tkali vo dvojiciach. Spoločne zhodnotili dva týždne strávené v Letnej škole. Poobede súťažili v Letnej olympiáde a oddychovali počas pikniku v školskej záhrade. Na záver vyhodnotili všetky aktivity a pani riaditeľka odovzdala ceny pre absolventov Letnej školy.  

          • Letná škola 2022 - 1. týždeň

          • V pondelok 15. augusta začala Letná škola 2022. Po úvodných aktivitách čakali na deti tvorivé a vzdelávacie činnosti. Po dobrom obede sa spoločne prešli do okolia a deň ukončili hrami v areály školy.  

            V utorok navštívili Kysuckú knižnicu v Čadci a zamaškrtili si na zmrzline. Po poobednom oddychu šli na vychádzku a na detské ihrisko včielka. 

            V stredu zažili deti outdoorové vyučovanie v prírode, zašli k Bysrinke u Malicherov a vyšantili sa na ihrisku v areály športu v Turzovke. 

            Vo štvrtok si deti požičali knihy zo školskej knižnice, v triede si vybrané knihy čítali. Po krátkej vychádzke pokračovali vo vzdelávacích a tvorivých aktivitách. Poobede sa venovali spoločenským hrám - šach, "Človeče nehnevaj sa" a športovým hrám na ihrisku. V triede písali "Moje najobľúbenejšie v lete".  

            V piatok sa hrali matematické didaktické hry, riešili SUDOKU, v telocvični mali rôzne súťaže. V triede vytvárali plagát slnečnice so slovami. Poobede hrali loptové hry, tvorili koláž o živote vo vode "Podmorský svet" a venovali sa výchovným a vzdelávacím aktivitám.

          • Letná škola

          • Od 15.8.2022 do 26.8.2022 bude Letná škola. Pripomíname žiakom 1. - 3. ročníka, že prihláška je záväzná. V prípade choroby, karantény, alebo inej nepredvídateľnej udalosti prosím v dostatočnom predstihu informovať triednu učiteľku alebo Ing. Zborovančíkovu - koordinátorku Letnej školy, aby sme zobrali náhradníka.

            Deti majú zabezpečenú stravu desiatu, obed, olovrant a pitný režim. Všetky náklady ako materiál, strava, cestovné sú hradené z projektu MŠVVaŠ.

            Určite to nebude klasická škola, ale hravou formou a zážitkovým učením si deti v škole, vonku v prírode, ale aj na poznávacom výlete upevnia, obnovia svoje vedomosti, účelne a užitočne strávia čas prázdnin.

            Tešíme sa na všetky prihlásené deti.

            Nástup je v pondelok 15.8.2022 od 7:00 - 8:00 hod.

            Ukončenie každý deň 15:30 - 16:00 hod.