• Vianočná akadémia a bazár žiakov

          • Do galérie Vianočná akadémia a bazár žiakov boli pridané fotografie.

            V piatok, 20. decembra, sa našej škole uskutočnila Vianočná akadémia. Pred začatím kultúrneho programu prebiehal bazár, na ktorom žiaci ponúkali výrobky, ktoré zhotovili sami alebo s pomocou rodičov. Nechýbali tradičné cukrovinky ako medovníčky, venčeky, rožteky, domáce buchty, palacinky, muffiny, ale aj chlebíčky a pagáče. Z výrobkov boli na predaj drevené, háčkované a textilné dekorácie, vianočné aranžmány, mydlá, sviečky, magnety,...

            Vianočnú akadémiu otvoril spevácky zbor pod vedením Mgr. Miroslava Hrtúsa. Všetkých hostí a účinkujúcich privítala skvelá moderátorka Ing. Marcelka Mitková. Ďalej nasledoval: vinš 1.A, vianočné pásmo detí z krúžku Talentárium pod vedením Mgr. Mirky Kremeňovej, báseň Agátky Staníkovej – Winter, vystúpenie 2.A, vystúpenie 3.A, pieseň 4.A v sprievode hry Mgr. Blanky Štrbovej, pieseň 5.A „Šťastné a veselé“, báseň 6.A, pieseň „Zbor židov“ v podaní Filipa Mitku zo 7.A, pieseň „Mach a Šebestová“ v podaní Kristiána Straku, 7.A – pieseň „Do hory do lesa“ v sprievode hry Dávida Faturu, Lukáš Hrtús z 8.A – hra na saxofóne, 8.A – pieseň „Vianoce prichádzajú“, 9.A – pieseň „Rolničky“. Program ukončil opäť spevácky zbor s piesňou „Tichá noc“.  

             

            Všetkým účinkujúcim, ale aj učiteľom patrí obrovská vďaka za takto náročne pripravený program. Osobitne ďakujem Zuzke Gregorovej za skvelý vianočný punč.

            Srničková

          • Poďakovanie

          • Ďakujem všetkým kolegom, ktorí finančne prispeli na darčeky pre deti k Vianociam. Z vyzbieranej sumy sme podporili 12 detí našej školy. 

            Srničková

          • Prianie

          • Všetkým zamestnancom, žiakom a rodičom prajem

            príjemné prežitie vianočných sviatkov a v novom roku 2020 veľa šťastia, zdravia , osobných a pracovných úspechov. 

            Srničková, r. š.

          • Oznam ŠKD

          • Dňa 20.12.2019, t. j. piatok, bude prevádzka ŠKD len do 14:00 hod. Ďakujeme za pochopenie!

            Vychovávateľky ŠKD Holazová, Šeligová

          • Deň voľby povolania 2019

          • Do galérie Deň voľby povolania 2019 boli pridané fotografie.

            Naša škola už tradične organizuje deň voľby povolania, ktorý tento rok pripadol na 12. december. Tento rok sa DVP zúčastnilo 11 škôl, niektoré z nášho regiónu, iné z Martina, či Žiliny. Naša škola sa teší dobrej povesti a naši žiaci robia našej škole dobré meno, o čom svedčí aj pochvala od stredoškolských pedagógov našich žiakov za prospech, usilovnosť a správanie. S radosťou počúvame o úspechoch našich žiakov a tešíme sa, že mnohé školy si priviedli našich bývalých žiakov, aby mladším kamarátom povedali, ako sa na danej škole páči im a na čo sa pri výbere školy majú dávať pozor. Dúfame, že cez vianočné obdobie sa naši deviataci spolu s rodičmi porozprávajú o tom, na akej strednej škole budú v štúdiu pokračovať. Výber školy je jedno z najdôležitejších rozhodnutí našich deviatakov. Preto sa im snažíme sprostredkovať čo najviac informácií o jednotlivých školách, možnostiach štúdia na nich, ako aj o požiadavkách jednotlivých škôl. Držíme našim deviatakom palce a dúfame, že si vyberú to, čo ich bude baviť a čo im zabezpečí zamestnanie. Zoznam prezentujúcich škôl je uvedený v tabuľke.

            Mgr. Padyšáková (výchovná poradkyňa)

             

            Názov školy

            1. Stredná odborná škola technická Čadca
            2. Stredná zdravotnícka škola sv. Františka z Assisi
            3. Pedagogická a sociálna akadémia sv. Márie Goretti
            4. Stredná odborná škola obchodu a služieb  Čadca
            5. Stredná odborná škola drevárska a stavebná Krásno nad Kysucou
            6. Stredná odborná škola dopravná Martin Priekopa
            7. Gymnázium Turzovka
            8. Stredná odborná škola dopravná Žilina
            9. Spojená škola Československej armády Martin
            10. ŠOŠ Strojnícka Kysucké Nové Mesto
            11. Obchodná akadémia Čadca
          • Deň talentov v 8.A

          • Do galérie Deň talentov v 8.A boli pridané fotografie.

            Talent je niečo, čo každé dieťa robí jedinečným a odlišuje ho od ostatných. Nie všetky deti majú talent na matematiku, slovenský jazyk, či fyziku, preto sme sa so žiakmi 8.A rozhodli, že svoj talent predvedú priamo na hodine matematiky. Tento návrh zobrali ôsmaci veľmi vážne a v piatok na matematike sme sa nestačili čudovať, čo všetko dokážu. O tom, že v tejto triede je talentu viac ako dosť, svedčí aj to, že si žiaci priniesli rôzne pomôcky: heligónky, akordeón, saxofón, florbalové hokejky, klávesnicu, myšku na počítač, ba aj slúchadlá, či vlastné www stránky. Dozvedeli sme sa tak o ôsmakoch veľmi veľa vecí, napríklad, že Veronika, Anetka, Laura a Sára hrajú na heligónke, Barborka zasa na akordeóne, Lukáš na saxofóne, Natálka K. má veľa ocenení ako skvelá tanečníčka a predviedla sa nám aj v krásnom tanečnom kostýme. Peťo dokáže naprogramovať vlastnú krátku hru, ale aj webstránky.  Vilko s Danko sú zapálení hráči florbalu, naopak Veronika S., Klárka a Adriánka milujú futbal. Jakub je pre zmenu vášnivým hráčom počítačových hier, čo nás až tak nepotešilo. Tomáš rád rysuje, Matej by najradšej spal až do Vianoc. Natálka S. je profesionálnou skladateľkou origami a v jej rukách sa obyčajný kúsok papiera mení na draka, kvet či líšku. V triede znela hudba, spev a dobrá nálada vládla aj po skončení hodiny. Nuž, každý z nás je iný, a je úžasné pozerať na deti ako svoj talent rozvíjajú a venujú sa svojim záujmom vo voľnom čase, to dáva možnosť aj učiteľovi vidieť svojich žiakov inak a viac im porozumieť.

            Mgr. Padyšáková

          • Súťaž iBobor

          • V roku 2004 založila prof. dr. Valentina Dagienė v Litve informatickú súťaž. Úspešná súťaž sa odvtedy rozšírila do mnohých ďalších krajín. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. 

            Tento rok sa súťaž konala 11. – 15. novembra 2019. Z našej školy sa jej zúčastnilo jedenásť žiakov, z toho deväť chlapcov a dve dievčatá.

            Úspešní riešitelia: Adam Hafera (5.A), Kristián Straka (7.A), Adam Jurík (9.A).

            Úspešným riešiteľom gratulujeme!

            Mgr. Rudolf Badžgoň

          • Prednáška s lesníkom, 3.A

          • Do galérie Prednáška s lesníkom, 3.A boli pridané fotografie.

            Dňa 12. decembra našu školu, konkrétne 3.A, navštívil pán lesník Ing. Ježík. V úvode sa žiakom predstavil a porozprával im o svojom povolaní. Deti sa naučili lesnícky pozdrav. Zoznámili sa so zvieratami, ktoré žijú v našich lesoch, prezreli si rôzne trofeje, kožušiny. Zahrali sa hru, v ktorej museli uhádnuť pomocou otázok, akým zvieraťom sú. Prednáška s pánom lesníkom bola veľmi zaujímavá, deti sa aktívne zapájali do debaty. Ďakujeme.

            Mgr. Gregorová a žiaci 3.A

          • Vystúpenie - Mikuláš na Obecnom úrade

          • Do galérie Vystúpenie - Mikuláš boli pridané fotografie.

            Mikuláš je prvou predzvesťou vianočných sviatkov. Už tradične chodí medzi deti a rozdáva im darčeky. Inak tomu nebolo ani 7. decembra, keď v popoludňajších hodinách zavítal aj so svojím sprievodom do našej dedinky, aby potešil detské srdiečka a rozdal im balíčky. Deti z našej školy mu pripravili pekný kultúrny program.

            Ďakujeme p. uč. Kremeňovej, Horskej, Mitkovej a p. uč. Hrtúsovi za prípravu programu a p. uč Štrbovej za hudobný doprovod. 

          • Mikuláš v našej škole

          • Do galérie Mikuláš v našej škole boli pridané fotografie.

            Aj tento rok navštívil našu školu Mikuláš. Na pomoc si zobral anjelov aj čertov. Spoločne zavítali do  každej triedy, kde poslušných žiakov odmenili cukríkmi. Deti mu za odmenu zarecitovali nielen vianočné básničky, ale aj zahrali na heligónkach, zaspievali či dokonca zarecitovali báseň od Sama Chalupku - Turčin Poničan. Zahanbiť sa nedali ani učitelia, ako napríklad pani učiteľka Marcelka Mitková, ktorá zarecitovala Mikulášovi vlastný vinš. Neskôr Mikuláš aj so svojimi pomocníkmi navštívil detičky v materskej škôlke, pani kuchárky v školskej jedálni, pána farára, pracovníčky na obecnom úrade a zamestnancov v ďalších prevádzkach v obci. Všade ich vítali s úsmevom i dobrou náladou a vianočnú atmosféru bolo cítiť na každom kroku.

          • Matematika 7.A

          • Do galérie Matematika 7.A boli pridané fotografie.

            Geometria prakticky -  aj takto sa dá učiť matematika. Takýto krásny model kocky a jej telesových a stenových uhlopriečok nám vyrobil Filip Mitka. Model poslúži ako názorná pomôcka aj pre ďalších žiakov. 

            Srničková

          • Deň otvorených dverí v Strednej priemyselnej škole informačných technológií v KNM

          • Dňa 5.12.2019 navštívili žiaci 8. a 9. ročníka ZŠ Korňa v rámci dňa otvorených dverí Strednú priemyselnú školu informačných technológií v Kysuckom Novom Meste.

            Úvodným privítaním oslovil všetkých prítomných žiakov i pedagógov riaditeľ školy a následne sa v sprievode tamojších študentov (skupinu ZŠ Korňa sprevádzali bývalí žiaci ZŠ Korňa) vydali naprieč jednotlivými odbornými učebňami školy, dielňami, internátom, telocvičňou i posilňovňou. V každej z miestností sa žiaci dozvedeli viacero užitočných informácií spojených so štúdiom na tamojšej škole, uplatnení absolventov na trhu práce, športovom vyžití i možnosti ubytovania. Viacerí žiaci boli v priebehu exkurzie odmenení vecnými cenami za pozornosť a správne odpovede na otázky prednášajúcich pedagógov. Veríme, že pohľad do stredoškolského prostredia viacerých žiakov našej školy oslovil a inšpiroval ich pri výbere ďalšieho štúdia.

            Mgr. Padyšáková, Mgr. Jedinák

          • Krúžok - Mladý kuchár

          • Do galérie Krúžok - Mladý kuchár boli pridané fotografie.

            Deti z krúžku Mladý kuchár stále zlepšujú svoje zručnosti a zvládli už upiecť pizzu či čokoládový perník. Za odmenu si zašli do Penziónu Mária, kde si pochutili na čoko koláči a príjemne spolu strávili popoludnie. 

          • Súťaž v preskokoch cez švihadlo „Rope skipping“

          • Vo štvrtok 28.11.2019 sa v ZŠ J. A. Komenského v Čadci aj za účasti žiakov ZŠ Korňa uskutočnila už tradičná súťaž v preskokoch cez švihadlo s názvom „Rope skipping“. Spomedzi našich žiačok sa najviac darilo Kláre Škorvánkovej, ktorá v konkurencii 41 súťažiacich obsadila 9. miesto. Natália Chrenščová sa umiestnila na 13., Kristínka Škorvánková 19. a Veronika Sučiková 20. mieste. Lukáš Chrenšť v konkurencii 29 žiakov skončil na 18. mieste. Za reprezentáciu školy patrí všetkým poďakovanie.

             

            Janka Maslíková