• Slávnostné otvorenie nového šk. roka je v pondelok, 4. septembra 2023 o 9:00 hod.

          • Ráno o 8:00 hod bude detská svätá omša v kostole v Korni.

            Po slávnosti pôjdu žiaci do tried, kde dostanú bližšie pokyny.

             Školská jedáleň bude variť od utorka, 5.9.2023.

            Školský klub detí bude 4.9.2023 v prevádzke do 12:00.

            Prváci a ich rodičia budú mať po ukončení slávnosti spoločné stretnutie s pani učiteľkou Mgr. Annou Huríkovou v triede 1.A  (hlavná budova – prízemie – vľavo).

             

          • Oprava multifunkčného ihriska pri ZŠ.

          •  

            Ďakujem našim futbalistom Petrovi, Michalovi, Andrejovi, ktorí vymenili rozbitý ventilátor na telocvični, natreli drevené hranoly a opravili pletivo na ihrisku už prvý augustový týždeň. Taktiež ďakujem našim futbalistom - mužom, ktorí počas sobotnej opekačky vymenili poškodené hranoly na ihrisku. Všetky tieto opravy robili vo vlastnej réžií a taktiež zakúpili potrebný materiál a farby. Šport je najkvalitnejšou formou trávenia voľného času a my ho budeme podporovať čo najintenzívnejšie. Preto verím, že užívatelia prestanú poškodzovať pletivo a budú si vážiť čo pre nich futbalisti urobili. Ďakujem.

          • Príprava školy vrcholí

          •  

            Takto krásne vyčistil a vymaľoval náš pán školník vonkajšiu fasádu zadných vchodov školy. Za čo mu patrí veľké poďakovanie. Poďakovanie patrí aj zamestnancom OÚ Korňa za pomoc pri maľovaní.

          • Detský tábor Kultúrniček

          • Uplynulý týždeň sa na našej škole konal detský letný tábor Kultúrniček.

            Prvý deň patril výtvarným dielňam, kde lektorku robila pani Alžbeta Slezáková. Deti pracovali technikami: koláž - čarovná dedinka, pouring - abstraktná maľba liatym akrylom. Okrem týchto techník sa zabávali rôznymi hrami, trávili čas aj na čerstvom vzduchu, zahrali si ping-pong, ale aj vedomostne si opakovali veci hrou „Meno, mesto, zviera, vec“.

            Lektorkou v druhý deň sa stala Zuzana Zuzčáková Gacíková, ktorá deťom povysvetľovala čo sú kroje, ako sa volajú jednotlivé časti kroja a tiež aké sviatky počas roka mali v úcte naši predkovia. Počas praktickej časti tvorili deti malé "Morenky". Po obede si oddýchli v tieni na deke pri peknej rozprávke. Ďalej si detičky vyrábali veľkonočné pozdravy, ktoré nadväzovali na rozprávanie o Veľkej noci. A napokon si deti s pani lektorkou Zuzkou aj zaspievali na ľudovú nôtu.

            Tretí deň Kultúrnička patril divadelnej dielni zameranej na rozvoj tvorivosti a fantázie. Odbornou lektorkou bola  Eva Dodeková.

            Vo štvrtok sa celý deň niesol na "ľudovú nôtu“. Deti mali folklórnu školičku tanca, kde sa naučili: perovanie, jednokročku, valašský, podskočný a kroksunkrok. Lektorkou bola Viktória Korchanová. Po obede, oddychu a tanci si deti zahrali s lektorkou Viktóriou rôzne hry: ako „Molekuly či Evolúcia“.

            Posledný deň letného tábora Kultúrniček sa niesol v duchu enviroaktivít pod vedením Marcely Mitkovej – zber byliniek, včelárstvo a zdravý životný štýl. Dopoludnie deti strávili návštevou obecnej  Včelnice,  kde mal pán Anton Sabela pútavú prednášku o včelárstve. Pozreli si aj vodný mlyn a vodníka Žilka. Po chutnom obede nasledovali prednášky o bylinkách - ich spoznávanie, liečivé účinky, využitie, spracovanie a uskladnenie. Nechýbal ani  súťažný kvíz a pozreli si aj školskú bylinkovú špirálu. Ochutnali bylinkovú pomazánku a bylinkový čaj s domácim medom.

             

            Ďakujeme za organizáciu tábora Kysuckému kultúrnemu stredisku Čadca a jeho zamestnancom, Obci Korňa, ZŠ Korňa, sponzorom, lektorkám, zdravotníckemu dozoru pani Miroslave Srníčkovej, dozoru za ZŠ Korňa: Marte Jarošovej, Márii Horskej a Jane Maslíkovej. 

          • Organizačné pokyny k dennému táboru KULTÚRNIČEK

          • Dátum: 14. – 18. august 2023

            Miesto konania: ZŠ Korňa, Ústredie 533, 023 21 Korňa

             

            ORGANIZAČNÉ POKYNY PRE DENNÝ TVORIVÝ TÁBOR KULTÚRNIČEK

            • Strava: deti budú mať zabezpečený obed v reštaurácii KORZO Korňa, desiatu, olovrant a celodenný pitný režim.
            • Poistenie: úrazové poistenie a poistenie zodpovednosti za škody detí zabezpečuje Kysucké kultúrne stredisko v Čadci.
            • Zákonný zástupca dieťaťa je povinný v 1. deň nástupu dieťaťa do denného tábora predložiť potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa, vyplneného zákonným zástupcom (1x) a potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa lekárom (1x). Potvrdenie nesmie byť staršie ako 5 dní. potvrdenie_o_zdravotnej_sposobilosti_-_tabor.pdf
            • Zákonný zástupca dieťaťa je povinný v 1. deň nástupu dieťaťa do denného tábora odovzdať fotokópiu zdravotného preukazu.
            • Zákonný zástupca uhradí poplatok vo výške 55 eur/ dieťa najneskôr do 31. júla 2023 na účet Kysuckého kultúrneho strediska v Čadci, číslo účtu: IBAN SK 66 8180 0000 0070 0048 1424 (do poznámky/správy pre prijímateľa uviesť meno dieťaťa)
            • Zoznam vecí dieťaťa: prezuvky, náhradné tričko, pokrývka hlavy, fľaša na vodu (nie zo skla), pršiplášť/dáždnik, Výtvarná dielňa (14.8.2023, pondelok) – zástera/alebo staré tričko, Folklórna tanečná škola (17.8.2023, štvrtok) – suknička, cvičky alebo tenisky určené do telocvične, Envirodeň (18.8.2013, piatok) – pevná obuv, pršiplášť/dáždnik, pokrývku hlavy, opaľovací alebo ochranný krém.

             

            Denný harmonogram

            07:30 – 08:00 Príchod detí

            08:00 – 08:30 Spoločný ranný táborový program

            08:30 – 10:00 Tvorivá dielňa

            10:00 – 10:30 Desiata

            10:30 – 12:00 Tvorivá dielňa

            12:00 – 13:00 Obed

            13:00 – 14:40 Tvorivá dielňa

            14:40 – 15:30 Spoločný poobedný táborový program

            Príchod a odchod detí bude zabezpečený zákonným zástupcom a osobami uvedenými

            v záväznej prihláške dieťaťa

             

            Týždenný program

            Pondelok 14.8.2023 – VÝTVARNÁ DIELŇA, Lektor: A. Slezáková, za ZŠ: Jarošová

            Utorok 15.8.2023 – FOLKLÓRŇA DIELŇA, Lektor: Z. Zuzčáková Gacíková, za ZŠ: Jarošová

            Streda 16.8.2023 – DIVADELNÁ DIELŇA, Lektor: E. Dodeková, za ZŠ: Jarošová

            Štvrtok 17.8.2023 – FOLKLÓRNA TANEČNÁ ŠKOLIČKA, Lektor: V. Korchanová, za ZŠ: Horská

            Piatok 18.8.2023 – ENVIRODEŇ, Lektor: M. Mitková, za ZŠ: Maslíková

             

            UPOZORNENIE: POPROSÍME VÁS ABY STE DEŤOM NEDÁVALI SO SEBOU DO TÁBORA SLADKOSTI, ZBYTOČNOSTI A CENNOSTI.

          • OZNAM - Ukončenie šk. roka

          • HARMONOGRAM:

            8:00 hod. - svätá omša v kostole

            9:00 hod. - odovzdávanie vysvedčení v triede s triednym učiteľom

            9:45 hod. - slávnostné ukončenie školského roka (vonku alebo na hlavnej chodbe - podľa počasia)

             

            Obed (bageta) bude vydaný v škole v čase od 9:15 do 9:40 hod. 

            Prevádzka ŠKD bude v piatok, 30. júna, do 14:00 hod.

          • Poďakovanie za spoluprácu

          • Nie je dôležité, že je pred nami púšť.

            Dôležité je, aby púšť neostala po nás.”

            (Albín Škoviera)

             

            Milí rodičia, kolegovia ale najmä moji žiaci,

             

            ako už viete 14.6.2023 bolo výberové konanie a Rada školy rozhodla, že chce zmenu a novú riaditeľku.

            Rada školy má 11 členov, 4 zástupcov zriaďovateľa (obce), 4 zástupcov rodičov a 3 zástupcov za zamestnancov školy. Chcem dúfať, že teda obhajovali Vaše záujmy, teda ľudí, za ktorých boli zvolení.

            Touto cestou Vám všetkým ďakujem za 15 ročnú spoluprácu.

            Prvý človek, ktorý si zaslúži najväčšie poďakovanie je moja zástupkyňa a excelentná učiteľka angličtiny PaedDr. Alenka Staníková. Stála pri mne a nezištne mi vo všetkom pomáhala.

            Ďakujem pedagogickým a odborným zamestnancom, asistentkám, vychovávateľkám ŠKD, zástupkyni CVČ Zuzke Gregorovej.

            Obrovský obdiv a ďakujem mojim ekonómkam za ich precíznu prácu.

            Ďakujem školníkovi, upratovačkám. Sú dôležitým článkom školy.

            Ďakujem za spoluprácu celému kolektívu materskej školy, jedálne za chutné obedy. Milke Juríkovej za ľudskosť a ochotu. Mala som šťastie na dobrých starostov. Spolupráca s nimi je pre riaditeľku kľúčová. Ďakujem: Jozef Kontrík, Štefan Belko a Marianna Bebčáková. Každý z Vás ma niečím obohatil a ak to bolo vzájomné, tak sa teším. Ďakujem mojim hasičom, veliteľovi: Rastislav Fatura a kolektív. Všetci títo skvelí hasiči nepoznajú slovo nie, nedá sa. Ich povestné: “no čo pani riaditeľka, čo potrebujete “ si budem pamätať.

            Ďakujem všetkým poslancom a teda bolo ich dosť za tých 15 rokov.

            Ďakujem futbalistom a ich predsedom za vždy korektnú spoluprácu.

            Ďakujem podnikateľom obce: firma Korzo - za vždy perfektne pripravený catering, Penzión Mária, Futbalová aréna - p. Šurina; firma B&B Rudolf Barčák a manželka Milka, Cukrárska výroba Majka Mlkviková za vždy skvelé koláče a torty pre školu, kvety Milka Šamajová, Odevy Dáška Dedičová, Kvetinárstvo Klokočov, pracovníci pošty, pracovnici OÚ a sociálneho podniku, stolárstvo Bohumil Jaroš.

            Ďakujem, Paľkovi Hrtúsovi, za mnoho sponzorských hodín pri oprave a rozširovaní PC siete. Tie hodiny zdarma, ktoré si odpracoval pre školu som si zabudla zapisovať, ale bolo ich veľa.

            Ďakujem firme Instalmat - Skorčíkovci, že vždy, aj o polnoci boli ochotní prísť a riešiť poruchy. Ďakujem Jozefovi Staníkovi za sponzorskú pomoc pri riešení porúch kúrenia.

            Ďakujem môjmu manželovi za stovky hodín sponzorskej práce. Mojim dcéram Katke a Natálke, môjmu IT konzultantovi - synovi Jankovi.

            Moji skvelí korňanskí rodičia, veľká vďaka za dôveru, že ste mi zverili, to najcennejšie čo máte, Vaše deti. Vďaka, že som ich mohla sprevádzať na dobrodružnej ceste poznania. Bolo mi cťou.

            A celkom na záver moji žiaci - občas ste mi urobili vysvedčenie a tam som čítala, že mi ďakujete za úsmev, ktorým som Vás ráno vítala, za humorné hodiny, za pokusy na fyzike, za projekty. Za to, že som Vás prijala s petíciou, za perfektne vybavenú školu.

            Spomienok a príhod s Vami je na knihu.

            Celkom na záver tohto poďakovania, prepáčte,  ak som na niekoho zabudla.

            Teším sa na nové výzvy, ktoré ma v živote čakajú.

             

            S úctou riaditeľka školy 

            Jaroslava Srničková 

          • Englishstar - vyhodnotenie

          • Naši skvelí angličtinári z 3. - 7. ročníka sa nedali zahanbiť v medzinárodnej súťaži Englishstar.

            20 žiakov (z 27 zapojených) získalo diplom so zlatou medailou, nakoľko napísali nad 80%. Dokonca absolútnym víťazom a školskou Englishstar sa stal tretiak Ondrík Sabela, ktorý získal úžasných 100%.

            Žiakom srdečne gratulujeme a sme na nich hrdí.

            Mitková Marcela

          • Účelové cvičenia a turistická vychádzka

          • Vyhodnotenie najúspešnejšej triedy z hľadiska bodovania účelových cvičení býva pravidelne napínavé. Ďakujeme vám všetkým, ktorí ste pristúpili k účelovým cvičeniam zodpovedne a ako už dnes pani riaditeľka hovorila, víťazmi ste vy všetci, ktorí vedomosti, ktoré máte, dokážete v prípade potreby pohotovo a bez paniky uplatniť v živote a tým možno zachrániť aj ľudský život. To je cieľom účelových cvičení.

            Výsledky boli opäť tesné a možno povedať, že rozhodlo posledné stanovisko – hod na terč. Na treťom mieste sa umiestnili nováčikovia z 5.A s 27 bodmi, blahoželáme, druhé miesto patrí zhodne 6.A a 7. A s 29 bodmi a prvé miesto obsadili ôsmaci s 30 bodmi.

            Blahoželáme a všetkým vám, žiakom 5. až 9. ročníka, ďakujeme!

             

            Žiaci 1. - 4 ročníka boli v tento deň na turistickej vychádzke. Navštívili vodníka Žila a jeho mlyn na Skotni a v osade u Chajdov prírodný prameň "U žimnho pňa".

             

            Jedinák Jozef

          • Poďakovanie za spoluprácu

          • Nie je dôležité, že je pred nami púšť.

            Dôležité je, aby púšť neostala po nás.”

            (Albín Škoviera)

             

            Milí rodičia, kolegovia ale najmä moji žiaci,

             

            ako už viete 14.6.2023 bolo výberové konanie a Rada školy rozhodla, že chce zmenu a novú riaditeľku.

            Rada školy má 11 členov, 4 zástupcov zriaďovateľa (obce), 4 zástupcov rodičov a 3 zástupcov za zamestnancov školy. Chcem dúfať, že teda obhajovali Vaše záujmy, teda ľudí, za ktorých boli zvolení.

            Touto cestou Vám všetkým ďakujem za 15 ročnú spoluprácu.

            Prvý človek, ktorý si zaslúži najväčšie poďakovanie je moja zástupkyňa a excelentná učiteľka angličtiny PaedDr. Alenka Staníková. Stála pri mne a nezištne mi vo všetkom pomáhala.

            Ďakujem pedagogickým a odborným zamestnancom, asistentkám, vychovávateľkám ŠKD, zástupkyni CVČ Zuzke Gregorovej.

            Obrovský obdiv a ďakujem mojim ekonómkam za ich precíznu prácu.

            Ďakujem školníkovi, upratovačkám. Sú dôležitým článkom školy.

            Ďakujem za spoluprácu celému kolektívu materskej školy, jedálne za chutné obedy. Milke Juríkovej za ľudskosť a ochotu. Mala som šťastie na dobrých starostov. Spolupráca s nimi je pre riaditeľku kľúčová. Ďakujem: Jozef Kontrík, Štefan Belko a Marianna Bebčáková. Každý z Vás ma niečím obohatil a ak to bolo vzájomné, tak sa teším. Ďakujem mojim hasičom, veliteľovi: Rastislav Fatura a kolektív. Všetci títo skvelí hasiči nepoznajú slovo nie, nedá sa. Ich povestné: “no čo pani riaditeľka, čo potrebujete “ si budem pamätať.

            Ďakujem všetkým poslancom a teda bolo ich dosť za tých 15 rokov.

            Ďakujem futbalistom a ich predsedom za vždy korektnú spoluprácu.

            Ďakujem podnikateľom obce: firma Korzo - za vždy perfektne pripravený catering, Penzión Mária, Futbalová aréna - p. Šurina; firma B&B Rudolf Barčák a manželka Milka, Cukrárska výroba Majka Mlkviková za vždy skvelé koláče a torty pre školu, kvety Milka Šamajová, Odevy Dáška Dedičová, Kvetinárstvo Klokočov, pracovníci pošty, pracovnici OÚ a sociálneho podniku, stolárstvo Bohumil Jaroš.

            Ďakujem, Paľkovi Hrtúsovi, za mnoho sponzorských hodín pri oprave a rozširovaní PC siete. Tie hodiny zdarma, ktoré si odpracoval pre školu som si zabudla zapisovať, ale bolo ich veľa.

            Ďakujem firme Instalmat - Skorčíkovci, že vždy, aj o polnoci boli ochotní prísť a riešiť poruchy. Ďakujem Jozefovi Staníkovi za sponzorskú pomoc pri riešení porúch kúrenia.

            Ďakujem môjmu manželovi za stovky hodín sponzorskej práce. Mojim dcéram Katke a Natálke, môjmu IT konzultantovi - synovi Jankovi.

            Moji skvelí korňanskí rodičia, veľká vďaka za dôveru, že ste mi zverili, to najcennejšie čo máte, Vaše deti. Vďaka, že som ich mohla sprevádzať na dobrodružnej ceste poznania. Bolo mi cťou.

            A celkom na záver moji žiaci - občas ste mi urobili vysvedčenie a tam som čítala, že mi ďakujete za úsmev, ktorým som Vás ráno vítala, za humorné hodiny, za pokusy na fyzike, za projekty. Za to, že som Vás prijala s petíciou, za perfektne vybavenú školu.

            Spomienok a príhod s Vami je na knihu.

            Celkom na záver tohto poďakovania, prepáčte,  ak som na niekoho zabudla.

            Teším sa na nové výzvy, ktoré ma v živote čakajú.

             

            S úctou riaditeľka školy 

            Jaroslava Srničková 

          • Certifikát

          • Naša škola získala certifikát: Bezpečný internet, za zapojenie sa do iniciatívy ku Dňu bezpečného internetu 2023.

          • Prvá pomoc v praxi

          • Žiaci 7. ročníka majú vyučovací predmet biológia zameraný na ľudské telo. Postupne sa oboznamujú s jednotlivými sústavami: koža, oporno - pohybová, dýchacia, nervová,... Súčasťou vyučovacích cieľov je i 1. pomoc. V piatok 23. júna s odbornou pomocou DHZ Korňa žiaci svoje teoretické vedomosti prelínali do potrebnej praktickej zručnosti: prvá pomoc pri popáleninách, zlomeninách, bezvedomí, dusení,...

            Ďakujeme za odborné vedenie DHZ Korňa 🙂!

            žiaci 7. ročníka, uč. biológie Šipláková Gabriela

          • Turnaj starostu obce Klokočov 2023

          • ZOSTAVA: Peter Blažek, Nikolas Kolesár, Peter Sabela, Nikolas Sabela, Aďo Maslík, Adam Novak, Jožko Ježik, Bruno Rapušák, Radko Kaduch, Tomáš Bednárik

             

            VÝSLEDKY

                 Celkové umiestnenie:

            1. Miesto – ZŠ Podvysoká – 9 bodov
            2. Miesto – ZŠ Korňa – 6 bodov
            3. miesto – ZŠ Klokočov – 3 body
            4. miesto – ZŠ Olešná – 0 bodov

             

              Individuálne ocenenia:

               Najlepší strelec – Peter Blažek (ZŠ Korňa)

               Najlepší hráč – Patrik Kupšo (ZŠ Podvysoká)

               Najlepší brankár – Peter Streďanský (ZŠ Olešná)

             

              Výsledky zápasov:

              1. zápas: ZŠ Korňa 4:0 ZŠ Klokočov

              2. zápas: ZŠ Podvysoká 5:3 ZŠ Olešná

              3. zápas: ZŠ Podvysoká 3:0 ZŠ Korňa

              4. zápas ZŠ Klokočov 5:1 ZŠ Olešná

              5. zápas: ZŠ Podvysoká 4:2 ZŠ Klokočov

              6. zápas: ZŠ Korňa 6:2 ZŠ Olešná

             

            Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Róbert Kulla