• Súťaž Englishstar

          • Tento týždeň sa takmer 30 žiakov 3. - 7. ročníka zúčastnilo medzinárodnej súťaže Englishstar v anglickom jazyku. Jej hlavným poslaním je nielen propagovať a popularizovať anglický jazyk ako vyučujúci predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu testov.

            Mitková Marcela

          • Oznam - zbierka Deň narcisov

          • Tento rok sa podarilo vyzbierať 434,75 €, najvyššia suma odkedy sa zbierka na škole organizuje. 

            Poďakovanie patrí všetkým, ktorí prispeli a tiež žiakom 9.A Natálke, Adélke, Peťovi a Nikolasovi. 

          • Exkurzia v Liptovskom Mikuláši

          • Apríl je mesiacom lesov a s nimi spojenou ochranou prírody. Aj preto v stredu 19.04.2023 žiaci 6., 7. a 8. ročníka vyrazili do Liptovského Mikuláša, kde v rámci prírodovedno-literárnej exkurzie navštívili Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva, a rovnako tak Okresné vlastivedné múzeum, pomenované po mikulášskom rodákovi, romantickom básnikovi Jankovi Kráľovi. Žiaci postupne v sprievode prednášajúcich paní múzejníčok prešli zaujímavými a informáciami prekypujúcimi expozíciami Kras a jaskyne Slovenska, Chránená príroda Slovenska - Zem, miesto pre život, Chránená príroda Slovenska - Človek, hory, NATURA 2000, resp. Kapitoly z histórie mesta, Historická knižnica, Jánošíkova mučiareň. V každej expozícii žiaci objavovali niečo nové – vedomosť, ktorá sa im môže zísť nielen v škole a zároveň prostredníctvom správnych odpovedí na otázky sprevádzajúcich preukázali svoje doterajšie vedomosti z danej oblasti. V závere exkurzie nechýbal žiakmi vytúžený rozchod v nákupnom centre. Veríme, že si každý exkurziu nie len užil, ale zároveň si z nej odniesol nejednu novú informáciu a skúsenosť.

             

            Jozef Jedinák, Gabriela Šipláková

          • ***OZNAM - Deň narcisov 2023***

          • vo štvrtok 20. apríla môžete aj na našej škole prispieť na Deň narcisov jedinečnú verejno-prospešnú zbierku Ligy proti rakovine.

            ***Ďakujeme***

          • Anglický jazyk 3.A - Fruit and vegetables

          • Fruit and vegetables- it's an apple, an orange and a banana... Téma ovocie a zelenina na hodine ANJ. Dnes sme mali na hodine anglického jazyka malú ochutnávku ovocia a zeleniny. Malí tretiačikovia sa tak presvedčili, že ovocie a zelenina je nielen chutná a zdravá, ale môžeme z nej aj všeličo pekné vykrojiť.

            Mitková

          • Deň vedy v ZŠ Zákopčie

          • 13. apríla 2023 sa v ZŠ Zákopčie uskutočnil „Deň vedy“, na ktorý boli pozvaní aj žiaci našej školy. Po privítaní sa siedmaci a ôsmaci rozdelili a postupne prechádzali miestnosťami (triedy, telocvičňa), v ktorých zábavnou aj vážnejšou formou v spoločnosti tamojších pedagógov, a za spolupráce miestnych deviatakov zdieľali rôzne aktivity, prednášky, pokusy, projekty zakladajúce sa na vede z rôznych oblastí, akými sú fyzika, chémia, biológia a pod., s ktorými sa stretávajú pravidelne v škole. Jedným z hlavných cieľov tohto netradičného vyučovania bolo priblížiť žiakom vedu a učenie sa v čo najpozitívnejšom svetle – na jednej strane ako vážnu a dôležitú vec, na strane druhej ako zábavu, z ktorej nemusia mať žiaci s kladným prístupom počas učenia sa na základnej škole žiadny strach, naopak, majú byť motivovaní k poznávaniu a objavovaniu.

            Ďakujeme ZŠ Zákopčie za pozvanie a našej škole za možnosť účasti.

             

            Jozef Jedinák

          • OZNAM - Zber papiera

          • Už budúci týždeň sa od 17. do 21. apríla uskutoční zber papiera.

             

            Papier treba priniesť zviazaný v balíkoch, v čase od 7:00 do 13:30 hod. k bočnému vchodu. Balíky označte menom a triedou žiaka.

            Kontajner bude pristavený až v piatok iba na odvoz papiera. 

          • OZNAM - ŠKD

          • Prosíme rodičov o úhradu poplatku za ŠKD (apríl, máj, jún) do 20. apríla 2023.

            Poplatok môžete uhradiť v hotovosti u vychovávateliek ŠKD alebo online cez aplikáciu EduPage – Platby.

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Zelený štvrtok už tradične patril v našej škole Veľkonočným tvorím dielňam. Pre žiakov boli pripravené viaceré stanovištia, na ktorých vyrábali rôznymi technikami veľkonočné vajíčka a iné symboly jari. S asistentkami Erikou a Julkou zdobili vajíčka maľovaním a olepovaním priadzou, pani učiteľka Zuzka učila deti vyrábať papierové ovečky a pani učiteľka Mirka pripravila pre žiakov obrázky z prírodnín. Z učebne výchov sa niesla vôňa veľkonočných muffinov, ktoré žiaci pripravovali s asistentkou Jankou. Kým sa muffiny upiekli vyrábali z priadze a vlny zajačikov a vtáčikov s pani učiteľkou Nelkou.

            Pre starších žiakov bola pripravená ukážka zdobenia vajíčok sitinou – trávou, ktorá rastie na močariskách. Túto techniku zdobenia kraslíc žiakom predviedla Danka Baligová z Klokočova, ktorá sa ju naučila od svojej starej mamy. Žiaci si sami vyskúšali, že toto zdobenie je veľmi náročné a vyžaduje veľkú dávku trpezlivosti. Najprv si museli jednotlivé steblá ošúpať, tráva sa následne farbí a potom sa kúsok po kúsku lepí na vajíčka do ľubovoľných ornamentov. Prekvapivo sa v našej skupine žiakov darilo zdobiť viac chlapcom ako dievčatám :) 

          • Pytagoriáda - okresné kolo

          • V tomto školskom roku sa našim žiakom darí v matematických súťažiach. V okresnom kole sme mali silné zastúpenie a naši žiaci sa úspešne prebojovali do krajského kola.

             

            Michal Maluniak: 1. - 2.  miesto

             

            Ostatní úspešní riešitelia:

            Juraj Rapušák: 7. - 8. miesto

            Tomáš Kremeň: 18. miesto

            Zuzana Sabelová: 7. miesto

            Oliver Hrtús: 19. - 20. miesto

            Adam Hafera: 27. miesto

             

            V tomto roku sa okresného kola zúčastnilo 435 žiakov, úspešných riešiteľov bolo 32%. Najsilnejšiu konkurenciu mali naši ôsmaci a štvrtáci, v ich kategórii súťažilo takmer 100 žiakov.

            Postupujúcim do krajského kola srdečne gratulujeme a ďakujeme vyučujúcim za prípravu žiakov.

            Padyšáková

          • Zápis do 1. ročníka

          • „Prvým krokom na ceste k šťastiu je učenie sa.“

            V sobotu, 1. apríla, sme v škole privítali šikovných predškolákov. Spolu s pani učiteľkami prešli rozprávkovou cestou a ukázali, že sú na školu pripravení. Hravo spoznali farby, tvary, zvieratká, počítali, zaspievali či zarecitovali básničku.  V septembri sa preto tešíme na 17 nových prváčikov.

          • OZNAM

          • Z dôvodu účasti na pohrebe odpadá zajtra, v utorok 4. apríla, 6. vyučovacia hodina.

            Školský klub detí je v bežnej prevádzke do 16:30 hod.

          • Smútočný oznam

          • S hlbokým zármutkom oznamujeme, že nás vo veku 66 rokov opustila naša bývalá kolegyňa a vynikajúca učiteľka, pani Veronika Smažáková, ktorá 33 rokov pôsobila na našej základnej škole.

            Posledná rozlúčka sa uskutoční v utorok, 4. apríla, o 13:00 hod. v kostole v Korni.

            Česť jej pamiatke!

          • Chemická olympiáda kategória D okresné kolo

          • 30. marca 2023 reprezentovali našu školu Jozef Hroš, Adrián Maslík, Natália Muroňová, Samuel Škerko z 9.A v okresnom kole chemickej olympiády.

            Chalani sa stali úspešnými riešiteľmi, Adrián obsadil 4.miesto, Jozef 12. miesto, Samuel 13. miesto.

            Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu.

            Šipláková 

          • Biologická olympiáda kategória D - TP školské kolo

          • 24. marca 2023 sa niektorí žiaci 7.A zúčastnili školského kola biologickej olympiády. Úspešnými riešiteľmi sa stali Bančáková D., Jašurek M., Maslíková K., Paľuchová A., Straková K. 

            Do okresného kola postúpili Maslíková Karolína a Straková Karin.

            Šipláková