• Technika 8.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Technika 8.A.

            Tento týždeň sa žiaci 8. ročníka poslednýkrát zúčastnili praktického vyučovania predmetu Technika na Strednej odbornej škole technickej v Čadci. Vyrobili kocku, ktorej strany spájali spájkovaním, teda metódou metalurgického spájania kovových predmetov iným kovom - spájkou, ktorého teplota tavenia je nižšia, ako teplota tavenia spájaného materiálu. Naše poďakovanie patrí všetkým učiteľom, ktorí nám venovali svoj čas. Alena Staníková

          • OZNAM - poplatok ŠKD

          • Prosíme rodičov o úhradu poplatku za ŠKD na tri mesiace 30 € (január, február, marec)

            do piatka 19. januára 2024.

            Poplatok môžete uhradiť aj online cez aplikáciu Edupage – Platby. 

            Ďakujeme.  

            Vychovávateľky ŠKD: Jarošová, Filová

          • Komparo - Matematika 9.A

          • Na testovaní z matematiky sa dňa 9.11.2023 zúčastnilo 16 469 žiakov z 580 škôl. Našim deviatakom sa podaril priam husársky kúsok a  zaradili sa medzi 5% najúspešnenjších škôl. Priemer všetkých testovaných žiakov v rámci SR bol 48,6%, naši deviataci napísali na 64,2%. Percento žiakov, ktorí v teste z matematiky dosiahli horší výsledok ako naši žiaci je 95%.

            Deviatakom gratulujeme a veríme, že nepoľavia v učení.

            Mgr. Padyšáková

          • Rozvoj finančnej gramotnosti v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozvoj finančnej gramotnosti v ŠKD.

            Rozvoj finančnej gramotnosti v ŠKD Keďže peniaze sú súčasťou života, tak i učenie o peniazoch je súčasťou vzdelávania už na prvom stupni základných škôl. Preto i v ŠKD sme pre deti v mesiacoch január a február zaradili 3 stretnutia týkajúce sa rozvoja v oblasti finančnej gramotnosti. Deti sa vďaka zážitkovému vzdelávaniu môžu naučiť rozumieť financiám. V úvode projektu sme sa dozvedeli, že v dávnych dobách existoval iba výmenný obchod, kde sa tovar vymieňal za iný tovar, ktorý ľudia momentálne potrebovali. Neskôr sme si pozreli krátke kreslené video, kde bolo podrobne vysvetlené, ako výmenný obchod prebiehal. Ďalej sa deti dozvedeli, aké platidlá sa v minulosti používali a mohli si pozrieť niektoré už nepoužívané mince či bankovky z rôznych krajín. Následne si navzájom vyskúšali výmenný obchod a neskôr i nakupovanie rôzneho tovaru eurami. Za pútavé rozprávanie a aktivity ďakujem Ing. M. Mitkovej. Mgr. M. Jarošová

          • Hlasovanie za náš projekt v supermarkete Tesco

          •  Od 15. januára do 11. februára 2024 môžete hlasovať za náš projekt Školská záhrada, to je zábava! v programe Vy rozhodujete, my pomáhame spoločnosti Tesco.

            Pri každom nakúpe v supermarkete Tesco (Turzovka, Krásno nad Kysucou), dostanete po zaplatení jeden hlasovací žetón, ktorý vhodíte do hlasovacieho boxu.

            Ďakujeme!

             

            ŠKOLSKÁ ZÁHRADA, TO JE ZÁBAVA!

            Pohyb je dôležitou súčasťou pri rozvoji detských zručností. Tiež je to spôsob ako sa môže u detí odbúravať stres a hnev, a podporiť tak ich sústredenie pri učení. Okrem kolektívneho športu je podstatný aj individuálny pohyb, ako lozenie či šplhanie. Inštaláciou herných prvkov v školskej záhrade podporíme u detí radosť z pohybu a vytvoríme im vhodné prostredie pre aktívne trávenie voľného času.

             

            Projekty s najväčším počtom hlasov od zákazníkov získajú v jednotlivých regiónoch podporu vo výške 1300 eur na realizáciu aktivít v priebehu mesiacov marec 2024 až august 2024. Projekty umiestnené v hlasovaní zákazníkov na 2. mieste získajú podporu v hodnote 600 eur, projekty umiestnené na 3. mieste 300 eur.

          • Biologická olympiáda kategória CT - P teoreticko-praktická časť- školské kolo

          •  

            11.januára 2024 sa niektorí žiaci 8.A a 9.A zúčastnili školského kola biologickej olympiády v kategórii CT - P teoreticko-praktická časť. Úspešnými riešiteľmi sa stali Straková, Jašurek, Maslíková, Dodulík, Kaduch, Ježík, Chudivániová, Hafera, Novák, Chrenšť, Hrtús, Belková. Do okresného kola postúpili Straková, Hafera.

            uč. Šipláková

          • Aktívna veľká prestávka

          • Tanec zlepšuje motorické schopnosti – rovnováhu, koordináciu tela a pohyblivosť. Tanec je tiež skvelý spôsob, ako zmierniť psychický stres. Preto sme dnes cez veľkú prestávku umožnili našim žiakom zatancovať si pre radosť. Takéto veľké prestávky plánujeme realizovať počas zimného počasia pravidelne.

            Kolektív ZŠ Korňa

          • Dobrá novina

          • Deti z FS Lipovienka sa zapojili do dobročinnej akcie - koledovania Dobrej noviny v našom kostole. Vďaka úsiliu dobrovoľníkov a získaným darom z verejnej zbierky Dobrá novina pomôže zlepšiť životné podmienky ľudí v Južnom Sudáne. Vďaka za prípravu Mgr. Kremeňovej

          • Nefinančná zbierka zvieratkám U psej matere v Korni

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Nefinančná zbierka zvieratkám U psej matere v Korni.

            O tom, že naši žiaci majú dobré srdiečka a majú radi zvieratká svedčí to, že do tejto zbierky sa zapojilo veľa žiakov. Deti priniesli veľké množstvo krmív pre zvieratká, prikrývok a aj hračiek. Za odmenu im pani Murčová so spolupracovníkmi pripravili krásny posledný deň pred Vianocami. Priviezli psíkov, mačičky, zajačikov, aj malého škrečka a pripravili si pre našich žiakov prednášku o osude niektorých zvierat, ktoré sa k nim dostali. Žiaci mali možnosť vypočuť si nielen o živote zvierat v útulku, ich osudoch a správaní ako takom, ale aj o onedlho aktuálnom strese nielen domácich maznáčikov, ale aj voľne žijúcich živočíchov, kvôli silvestrovským oslavám plných rán delobuchov, svetlíc a podobne. Buďme preto obozretní k sebe, ale aj živočíchom okolo nás a to nielen počas vianočných sviatkov. Žiaci sa pomaznali so zvieratkami a dali im kúsok svojej lásky. Žiaci mali obrovskú radosť a len ťažko sa lúčili s novými štvornohými kamarátmi. Na záver pani riaditeľka poďakovala žiakom 7.A a odovzdala im Diplom a malé darčeky: Šimonovi Šinalovi, Lucke Ďurkáčovej, Lucke Suranovej, Tomášovi Bednárikovi, Radkovi Kaduchovi a Soni Malíkovej, ktorí prevzali záštitu nad touto zbierkou.

          • Mobilné planetárium

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mobilné planetárium.

            V piatok 22.12. 2023 navštívilo našu školu mobilné planetárium, ktoré vo svojej planetárnej kupole prenieslo žiakov do hlbín vesmíru prostredníctvom sférického premietania – projekcie vzdelávacích filmov tzv. full-dome show. Žiaci si aj takýmto spôsobom overili a prehĺbili vedomosti, zaujímavým spôsobom – originálnou didaktickou pomôckou sa dozvedeli viaceré nové informácie nielen z geografie či fyziky.

          • Vianočná akadémia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná akadémia.

            V stredu 20.12. 2023 zorganizovala naša základná škola vianočnú akadémiu – tvorivé pásmo s vianočným nádychom, v programe ktorého vystúpili postupne všetci žiaci. Akadémia spojená s vianočným bazárom prebehla pred očami rodičov i starých rodičov v priestoroch sály Obecného úradu v Korni, za čo patrí vedeniu obce veľké poďakovanie. Žiaci prvého až deviateho ročníka sa z pódia prezentovali viacerými piesňami, rečňovankami, tancom, ale aj folklórnymi pásmami DFS Lipovienka s vianočnými motívmi v sprievode šikovných žiakov i učiteľov – muzikantov heligonkárov a gitaristov, bolo počuť zvuk akordeóna i husličiek pod vedením pedagógov ZŠ. Po predstavení nechýbalo občerstvenie v podobe vianočného punča. Žiaci milými vystúpeniami vyvolali úsmev divákov a navodili vianočnú atmosféru, čím splnili svoj cieľ. Veríme, že o rok sa na vianočnej akadémii opäť stretneme. kolektív ZŠ

          • Lipovienka

          • Deti zo súboru Lipovienka sa dňa 13.12. 2023 zúčastnili vystúpenia v Budapešti, kde reprezentovali Žilinský kraj. 

            Ďakujeme pani starostke, ktorá umožnila reprezentáciu nášho súboru na medzinárodnej úrovni. 

            mgr. Kremeňová

          • Filmové popoludnie v ŠKD

          •  

            Zážitok z filmu dokážu skaziť diváci, ktorí nepoznajú etiketu v kine. Preto i deti zo školského klubu detí sa pred premietnutím rozprávky oboznámili s pravidlami slušného správania v kine. Medzi základné pravidlá patria, že treba prísť včas – aspoň desať minút pred časom, ktorý je uvedený na vstupenke, mobily a rozhovory treba odložiť na čas po predstavení, jeme a pijeme tak, aby sme neobťažovali ostatných a treba myslieť na to, že kinosála nie je smetisko.

            Po oboznámení sa s etiketou v kine si deti pozreli Vianočnú koledu. Učebňou sa niesla vôňa pukancov, na ktorých si deti pochutnávali počas predstavenia.

            M. Jarošová, K. Filová

          • Deň otvorených dverí

          •  

             

            V utorok 12.12. 2023 sa v ZŠ Korňa uskutočnil DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ, v rámci ktorého na našu školu postupne zavítali predstavitelia (pedagógovia, výchovný poradcovia, majstri odborného výcviku, študenti) deviatich stredných škôl Žilinského kraja: SPŠ informačných technológií Kysucké Nové Mesto, Gymnázium Turzovka, Stredná odborná škola technická Čadca, Stredná odborná škola obchodu a služieb Čadca, Stredná pedagogická škola sv. Márie Goretti a Stredná zdravotnícka škola sv. Františka z Assisi Čadca, Obchodná akadémia Dušana Metoda Janotu Čadca, Stredná odborná škola drevárska a stavebná Krásno nad Kysucou, Stredná odborná škola dopravná Žilina a Stredná odborná škola strojnícka Kysucké Nové Mesto, pričom žiakom ôsmeho a najmä deviateho ročníka odprezentovali možnosti štúdia na ich škole, predstavili študijné i učebné odbory, materiálne zabezpečenie školy i dielní, možnosti praktického vyučovania, výhody duálneho vzdelávania, celkové zázemie školy, školského internátu, kultúrne či športové vyžitie v škole resp. konkrétnom meste. Po prezentáciách spojených s prednáškami nasledovali diskusie, v ktorých boli zodpovedané všetky žiacke otázky. Ďakujeme všetkým zúčastneným a veríme, že žiaci poskytnuté informácie zúročia vo svoj prospech.