• Medzinárodný projekt Etwinning : Čo jeme, čo počúvame

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný projekt Etwinning : Čo jeme, čo počúvame .

            Úvodná myšlienka projektu sa zrodila v Trenčíne na víkendovom vzdelávaní učiteľov Etwinningu. Etwinning je medzinárodná platforma cez ktorú sa robia projekty škôl, oslovujú sa vy hľadávajú sa partnerské školy a učitelia na spoluprácu.

            Na tomto stretnutí sme vytvorili tím za SR ZŠ Korňa - Jaroslava Srničková .Za Poľsko Anna Gorécka,

            Za špeciálne školy Andrea Krauszová - Špeciálna ZŠ Spišská Belá a Česko zastupuje Janina Ptaková -. ZŠ Havířov

            Vymysleli sme si spoločnú tému projektu : Čo jeme a čo počúvame.

            V tomto projekte sme prepájali matematiku, techniku, hudobnú výchovu , informatiku a históriu a geografiu, tak ako to vyžaduje pripravovaná reforma školstva . Projekt sme tvorili spoločne vyše pol roka.

            Prvou úlohou bolo zoznámenie sa krajinou a školou . Žiaci si vytvárali v programe svojich Avatarov, kde sa aj predstavili, aké majú záujmy.

            V ďalšej fáze sme vypracovali spoločnú prezentáciu, kde sme predstavil zaujímavosti Slovenska, Korne, našej školy a žiakov 8. A triedy.

            Hlavnou časťou bola príprava krajového dobového receptu. Žiaci v tímoch vymýšľali, oslovili starých rodičov,. Dohodli sa na jedle, ktoré v škole uvaria. K tomu na Hudobnej výchove pod vedením ochotnej kolegyne Nelky Papíkovej trénovali a nahrávali piesne z regiónu Kysúc.

            Nahrali 3 videá a potom ešte spoločnú pieseň za doprovodu heligonkárov .

            Nadišiel deň D, kedy už priamo varili svoje vybrané jedlá v školskej kuchynke.

            Žiaci upiekli polesníky, lokše a uvarili halušky s bryndzou .

            V tíme si rozdelili úlohy, bol tam vedúci, matematikár, It technik, fotograf, kuchári, hudobníci .

            Po uvarení jedla ho hodnotila komisia v zložení : riaditeľka školy Padyšáková, vyučujúca matematiky Srničková, asistentka Filová.

            Hodnotila sa chuť jedla, vzhľad, ako ho naservírovali, lebo aj oči jedia.

            Potom žiaci spracovali matematickú časť, kde počítali spotrebu materiálu a cenu na 1 osobu, na 4 osoby, na triedu a nakoniec na celú školu. Do nákladov museli zahrnúť aj cenu energií a práce.

            Spoločne to spracovali vo forme prezentácie a odoslali cez Team vyučujúcej na kontrolu.

            V rámci hudobnej výchovy sa žiaci naučili spievať niekoľko pôvodných piesní z oblasti Kysuckého regiónu, ktoré okrem bohatstva nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska a rôznorodosti piesňového folklóru prezentujú aj nárečie a rozmanitosť našej ľudovej slovesnosti. Snažili sme sa vybrať piesne s rôznorodou tematikou, používané pri rôznych príležitostiach. Žiaci si zaspievali pracovnú pieseň - trávnicu “Hore slnko hore”, ľúbostnú “Ej lipa, lipa” a pieseň s doprovodom heligónky “Hora, hore žeľena chrašč”.

            V závere na hudobnej výchove vybrali z 3 nahratých piesní tú najvhodnejšiu a spoločne v krojoch za doprovdu heligónky ju naspievali pri “ Múre histórie “ obce Korňa, čím prepojili súčasnosť s históriou. Všetky materiály vyučujúca nahrala do spoločného medzinárodného portálu Etwinning.

            Poslednou bodkou a ukončením projektu bude prezentovanie pre rodičmi v škole na spoločnom stretnutí s názvom : Oslava vzdelávania.

            Rodičia veľmi ocenili, že mali možnosť vidieť verejnú prezentáciu projektovej práce svojich detí.

            Na záver chcem poďakovať kolegyniam za pomoc : Maslíková Janka, Filová Katka a najmä Nelke Papíkovej za hudobnú časť. Mgr. Srničková Jaroslava Vyučujúca matematiky

          • Škola v prírode - deň štvrtý

          • Predposledný deň nášho pobytu sme začali školou. Deti dostali v múzeu TANAPu jasné zadanie. Vybrať si jedno zviera a jednu rastlinu, zapamätať si jeho presný názov a čo najviac informácií o ňom. Počas výučby deti vypracovávali projekt o živočíchoch a rastlinách Vysokých Tatier. Popritom pracovali tiež na tematicky zameraných úlohách z matematiky a slovenského jazyka. Poobede sme opäť vyrazili na cesty, našou cieľovou destináciou bol Starý Smokovec. Navštívili sme Horskú záchrannú službu, kde nám záchranári porozprávali o ich náročnej a nebezpečnej práci a zabavili sme sa v galérii Tricklandia. Večer sme vyplnili opäť tvorivou aktivitkou. Deti  písali komplimenty svojim kamarátom  a spoločne sme potom vyrobili strom chvály. 

          • Jarné upratovanie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jarné upratovanie.

            Deň Zeme si každoročne pripomína okolo miliardy ľudí po celom svete a jednou z hlavných aktivít je práve aj zbieranie odpadkov či čistenie čiernych skládok. Tento rok sme začali trošku skôr a 17.4 sa žiaci našej školy pustili do jarného upratovania. Ak aj Vás hnevá, že v prírode vidíte odpad, čierne skládky, nemôžete sa pozerať na neporiadok vo svojom okolí a príliš často zakopávate o plastové fľaše, obaly a ďalší neporiadok, ktorý ľudia hodia na zem a nie do koša, pridajte sa medzi nás, ktorým nie je ľahostajná príroda a okolie v ktorom žijú a spoločne ukážme, ako sa o našu dedinu treba starať. Aj vďaka Vám môže byť naša dedina krajšia. kolektív ZŠ Korňa

          • Deň narcisov

          • Deň narcisov je verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine, ktorá sa koná na Slovensku od roku 1997. Aj tento rok sme sa do nej zapojili.  Poďakovanie patrí Mgr. Horskej a žiakom 9.A ( Beatke Romanovej, Vanesske Kmínkovej, Jankovi Chrenšťovi, Oliverovi Hrtúsovi ), ktorí venovali svoj čas na túto dobrovoľnú činnosť. Ďakujeme všetkým za ich príspevky. 

          • Škola v prírode - deň tretí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode - deň tretí.

            Streda bol výletnícky deň. Ráno sme nasadli do vláčika - TEŽky a navštívili najvyššie položené sídlo na Slovensku, Štrbské Pleso. Urobili sme si prechádzku okolo plesa a pokochali sa panoramatickými výhľadmi, pozreli si skokanské mostíky a samozrejme neobišli stánky so suvenírmi. Po výdatnom obede prišlo na rad aj trochu vzdelávania v Tatranskom múzeu prírody, kde sa deti dozvedeli všetko o živej aj neživej prírode Vysokých Tatier. Deň sme ukončili krátkou prechádzkou a filmovým večerom.

          • Rozvojový projekt - Čítame pre radosť 

          • Naša škola bola podporená Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR v rámci výzvy „Čítame pre radosť“ sumou 1000 €. Získané finančné prostriedky boli použité na zriadenie štyroch triednych knižníc v 4., 6., 7. a 8. ročníku.  Do triednych knižníc boli zakúpené rôznorodé knižné publikácie, ktoré slúžia žiakom na posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu a budovanie ich čitateľského sebavedomia. Knihy majú žiaci voľne k dispozícii v triede a môžu ich tak používať počas prestávok alebo vyučovania.

             

            Ing. Katarína Zborovančíková

          • Škola v prírode - deň druhý

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode - deň druhý.

            Dnes doobeda škola - deti okrem iného pracovali na tvorbe mapy Tatranskej Lomnice, jej legendy a spracovávaní zaujímavostí mesta Vysoké Tatry. Poobede nám počasie dovolilo vyraziť na turistiku a navštívili sme Hrebienok. Večerný program sa niesol v zábavnom duchu a deti sa zahrali na hercov a obecenstvo pri aktivite "Izba baví izbu". Každá z izieb si pripravila krátku vtipnú scénku. Všetky boli veľmi originálne a deti nás veľmi prekvapili svojou kreativitou.

          • Škola v prírode - Deň prvý

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode - Deň prvý.

            Po namáhavom presune sme sa ubytovali a namierili naše prvé kroky na prieskum Tatranskej Lomnice. Navštívili sme park a stanice lanovky. Pred večerou sa deti venovali písaniu listu domov, po nej sa venovali ešte spoločenským hrám a súťažiam, napr. O šampióna v piškvôrkach a hre meno mesto zviera, vec.

          • Rôzne podoby finančnej gramotnosti

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rôzne podoby finančnej gramotnosti.

            Finančná gramotnosť je schopnosť využívať poznatky, informácie tak, aby viedli k uváženým rozhodnutiam. Do tejto oblasti spadá aj kúpa elektrospotrebičov. So žiakmi je preto potrebné pracovať v rôznych oblastiach tak, aby získané teoretické vedomosti dokázali použiť v praxi. Jednou takou výzvou môže byť aj kúpa práčky. Je viac ako isté, že v dospelosti si každý bude kupovať práčku, prípadne sa môže stať dobrým radcom ako na to. Žiaci deviateho ročníka sa s ňou popasovali veľmi zodpovedne. Vedeli ste na čo všetko treba myslieť predtým než si takú práčku kúpite? - Koľko ľudí žije v domácnosti – malý počet znamená, že postačí práčka s kapacitou 4 -5 kg, pri väčšom počte ľudí v domácnosti je potrebné zväčšiť kapacitu na 6 - 8 kg. - Aké sú rozmery práčky aby sa vošla na požadované miesto. - Spôsob plnenia, aby sa dala bez obmedzení otvoriť. - Energetická trieda. - Funkcie. - Spotreba vody. - Pracie programy. - Aká je údržba a servis práčky. - Hlučnosť. - Recenzie na daný produkt. - Cena, kedy je najvýhodnejšia a koľko preplatím ak: kúpa v hotovosti kúpa na splátky dĺžka splácania - Porovnanie výhodnosti nákupu v rôznych predajniach. - Výhody predĺženej záruky. Každý žiak vypracoval prezentáciu, v ktorej spracoval uvedené úlohy. Navrhol kúpu konkrétneho produktu, zistil kedy je cena najvýhodnejšia, koľko percent preplatí ak si kúpi práčku na splátky. Žiaci sa naučili získavať údaje, orientovať sa v nich, porovnať ich a spracovať ich. V súčasnosti je práve orientácia sa v obrovskom toku informácií veľmi dôležitá, overovanie získaných údajov vedie k úspore peňazí pri dlhodobejšom využívaní daného produktu. Našou snahou bolo naučiť žiakov vnímať komplexne všetky fakty, ktoré pri kúpe musia brať do úvahy. Cez potreby rodiny, úsporu energií, až po dopad na životné prostredie. Opäť sa stretávame s tým, že učiť treba to, čo si vyžaduje prax. Množstvo lacných a nekvalitných elektrospotrebičov, ktoré sa rýchlo znehodnotia a nedajú sa opraviť, zapĺňa veľa skládok a nie všetky komponenty sa dajú recyklovať. Dopad človeka na prírodu je v mnohých oblastiach negatívny. Naučme preto už deti premýšľať nad tým, ako vyberať elektrospotrebiče, aby vydržali čo najdlhšie a netvorili zbytočný odpad. Prezentácie sú súčasťou elektronického portfólia žiakov v MS Teams. Mgr. Padyšáková

          • Deti z Lipovienky sa tešia novým krojom

          • Nové kroje pre deti z Lipovienky Deti z Lipovienky sa tešia novým krojom. Touto cestou by sme sa chceli poďakovať pani starostke M.Bebčákovej vďaka ktorej sme mohli dať ušiť nové kroje.

          • Moderná rozprávka o Snehulienke

          • Bola raz jedna krásna a milá princezná, ktorá sa volala Snehulianka. Všetci ju mali radi až na zlú kráľovnú, ktorá ju nemohla vystáť. Macocha trávila každé ráno pri kúzelnom zrkadle. „Zrkadielko, zrkadielko,povedz mi,kto je najkrajší na svete?“ kládla mu otázku zakaždým, no vždy dostala rovnakú odpoveď, a to, že Snehulienka. Naši malí druháci sa stali hercami a preniesli sa do sveta rozprávok. Pre spolužiakov z ostatných tried si pripravili divadelné predstavenie, na ktoré sa poctivo pripravovali, tešili.  Táto rozprávka bola trocha netradičná, rozprávka s modernými prvkami. Úsmevy na tvárach spolužiakov sú dôkazom toho, že sa vystúpenie páčilo.

            Mgr. Kremeňová

          • Deň vody

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody.

            V utorok 26. 03. 2024 sa v našej škole učili žiaci menej tradične – viac zážitkovo prostredníctvom projektového dňa. Na niekoľkých stanovištiach sa v rámci medzipredmetových vzťahov rôznymi spôsobmi oboznamovali s novými informáciami, ale si aj utvrdzovali doterajšie vedomosti o vode – jej podstate a dôležitosti pre život na Zemi i život človeka, chemických, fyzikálnych vlastnostiach, nedostatku v rôznych krajinách sveta, znečisťovaniu, a takisto povolaniach súvisiacich s vodou ako takou alebo vodným prostredím. Do našej ZŠ aj preto zavítalo viacero odborníkov venujúcich sa vo svojich profesiách okrem iného aj vode, aby žiakom priblížili svoje pohľady a skúsenosti z danej problematiky. Ale žiaci taktiež komunikovali s obyvateľmi Fínska, či Afriky, ktorí im poskytli zaujímavé postrehy o vode zo svojej krajiny. Na stanovišti Anglický jazyk a Geografia sa pozornosť venovala vodným zdrojom vo Fínsku, vode vo svete, žiaci priraďovali slová k obrázkom, zoraďovali do správneho poradia poprehadzované písmená a spájali slová so správnou definíciou. Všetko bolo spojené s tematikou vody, s angličtinou a geografiou. Dobrovoľníčka z Kericu Inkeri Ylivinkka z Fínska spracovala v prezentácii rôzne zdroje vody vo svojej krajine. Okrem Baltského mora, ktorého pobrežie má okolo 1 100 km, tam majú aj okolo 200 000 jazier. Túto vodu však nevyužívajú ako pitnú vodu. Najväčším zdrojom pitnej vody je vo Fínsku podzemná voda. Jej zásoby sú pomerne veľké v jarnom, jesennom a zimnom období. V lete, tak ako aj u nás, sú zásoby podzemnej vody menšie kvôli suchu. PaedDr. Staníková spolu s niektorými žiakmi porozprávali o vode na našej zemi. Vo videu si pripomenuli, že 7. decembra 1972 kozmonauti na palube Apolla 17 odfotografovali Zem z vesmíru. Pre obrovské množstvo vody, ktoré uvideli, dali planéte prezývku Modrá planéta. Okolo 71 % zemského povrchu je pokrytých vodou vo všetkých skupenstvách: v pevnom, plynnom aj v kvapalnom. Voda je aj súčasťou všetkých živých organizmov: rastlín, živočíchov a ľudí. Na spestrenie si spolu s Mgr. Kullom zahrali rôzne jazykové hry spojené so slovnou zásobou voda – hľadanie párov, definície, v ktorých k slovám priraďovali definície v anglickom jazyku a poprehadzované písmená, z ktorých mali žiaci vytvoriť slová týkajúce sa vody. Ing. Mitková predstavila okrem iného žiakom vodu ako liek, využitie minerálnych prameňov, ich zloženie a benefity pre človeka. Taktiež žiakom prezentovala viaceré čaje s charakteristikou ich účinkov. Ďalšie stanoviská sa venovali vode a jej vlastnostiam, žiaci si priblížili kolobeh vody na Zemi, v rámci pokusov si vyrobili vlastný „oblak“, merali kyslosť, neutrálnosť i zásaditosť vody, a tiež mali možnosť lupou pozorovať niektoré vodné živočíchy ako podenky, potočníky či kriváky. Študentky SOŠ drevárska a stavebná Krásno nad Kysucou žiakov v rámci predmetov chémia, biológia a fyzika previedli problematikou vody z chemického hľadiska, priblížili dôležitosť vody pre živé organizmy ako hlavnej zložky tela. Prepojenie teórie s praktickou aktivitou zabezpečil pokus dokazovanie dusičnanov – správanie sa vajíčka v rôznom type vody a v závere si žiaci určili pH prinesenej vlastnej vzorky kvapalnej látky. Stanovište matematika, dejepis sa prostredníctvom videohovoru spojilo s Volkerom Sospeterom z Kene, ktorý porozprával žiakom o tom aká je voda dôležitá a vzácna v jeho krajine. Prostredníctvom prezentácie nám ukázal aká krásne je Keňa. Následne pán učiteľ Badžgoň previedol žiakov históriou. Žiaci sa dozvedeli, ako sa využívala voda od staroveku až po súčasnosť. Videli akvadukty, zavlažovanie polí v minulosti a dnes. Mgr. Srničková prostredníctvom pracovných listov ukázala žiakom cestu vody. Ako kvapka hľadala cestu do vodovodného kohútika. Žiaci v bludisku postupovali a postupne sa dozvedali ako sa voda čistí, cez mechanické čistenie, sedimentáciu, filtráciu. Žiaci pracovali s jednotkami objemu. Odhadovali spotrebu vody pri výrobe 1 tony obilia, 1 tony mlieka, 1 tony hovädzieho a bravčového mäsa. Mgr. Padyšáková využila grafy a názorne ukázala žiakom ako sa vyvíjalo odkanalizovanie obyvateľstva na Slovensku. Aký je podiel obyvateľov napojených na verejnú kanalizáciu. Diskutovala so žiakmi o dôsledkoch znečistenia podzemnej vody. Žiaci sa dozvedeli aká je spotreba vody v domácnostiach a v priemyselnej výrobe. Na záver ukázala žiakom príklady dobrej praxe, kde žiaci v minulých rokoch vyfotografovali znečistenie vodných tokov v našej obci a následne ich vyčistili. Mgr. Jedinák využil svoj koníček a oboznámil žiakov s dôležitosťou čistoty vodných tokov a životom rýb. Ako vášnivý rybár ukázal celú rybársku výbavu od udíc až po návnady. Spolu s ním bola na stanovisku pracovníčka CHKO Kysuce Ing. Katarína Kyseľová, ktorá ukázala žiakom život vo vode. Pomocou lúp žiaci pozorovali drobné vodné živočíchy. Dozvedeli sa zaujímavosti z oblasti environmentálnej výchovy. Vo výtvarnej sekcii žiaci dotvárali 3D model zemegule s Mgr. Papíkovou – na kvapky písali postrehy – „sľuby“ Zemi, ako by na základe informácií získaných na jednotlivých stanovištiach dokázali chrániť vodné zdroje a životné prostredie. Taktiež tvorili plagát, ktorý je výstupom z nášho školského Dňa vody. „VODA JE KRV MATKY ZEME.“ (indiánske príslovie) Veríme, že užitočné informácie zo všetkých aktivít žiaci premenia na vedomosti, praktické skúsenosti využijú pre dobro, celkovo im problematika vody nebude ľahostajná a neostane zabudnutá s koncom projektového dňa. Kolektív ZŠ Korňa

          • Olympiáda

          • Biologická olympiáda kategória C - TP okresné kolo

            13. februára 2024 reprezentovali našu školu Karin Straková z 8A a Adam Hafera z 9A

            v okresnom kole biologickej olympiády kategória C - TP. Obaja sa stali úspešnými riešiteľmi.

            Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu.

            Mgr. Šipláková 

             

            Chemická olympiáda kategória D okresné kolo

            14. marca 2024 reprezentovali našu školu Nina Belková, Adam Hafera, Ján Chrenšť z 9A

            v okresnom kole chemickej olympiády kategória D. Nina a Adam sa stali úspešnými riešiteľmi.

            Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu.

            Mgr. Šipláková 

             

            Biologická olympiáda kategória D - TP školské kolo

            25. marca 2024 sa niektorí žiaci 6.A, 7.A zúčastnili školského kola biologickej olympiády kategória D - TP. Úspešnými riešiteľmi sa stali: 6.A - Ježík, Mlkviková L., Sabelová, 7.A – Ježík, Kaduch. Do okresného kola postúpili Sabelová, Kaduch. 

            Blahoželáme!

            Mgr. Šipláková 

          • Geografická olympiáda - okresné kolo

          • Najúspešnejší riešitelia Geografickej olympiády zo školského kola sa zúčastnili v Okresnom kole Geografickej olympiády v kultúrnom dome v Čadci dňa 12. 03. 2024.

            ·         V kategórii G nás reprezentovali žiaci piateho ročníka: Tomáš Kremeň , Juraj Rapušák

            ·         V kategórii F (6. – 7. ročník): Zuzana Sabelová , Matej Kremeň

            ·         V kategórii E (8. – 9. ročník): Andrej Židek

            Olympiáda bola ako vždy veľmi náročná. Najskôr monotematická časť, regionálna a nakoniec praktická časť. Žiaci mohli získať spolu 100 bodov, aby boli úspešní riešitelia potrebovali najmenej 65 bodov.

            Zuzana Sabelová bola úspešnou riešiteľkou, vo svojej kategórii obsadila 9 miesto (82 bodov)

            Tomáš Kremeň obsadil 14 miesto (62 bodov), Juraj Rapušák 36 miesto (35 bodov), Matej Kremeň 37 miesto (62 bodov) a Andrej Židek 35 miesto (47 bodov).

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za reprezentovanie školy, úspešným blahoželáme.

             

            Róbert Kulla

          • OZNAM ŠKD

          • Prosíme rodičov o úhradu poplatku za ŠKD na tri mesiace 30 € (apríl, máj, jún) do piatka 19. apríla 2024.

            Poplatok môžete uhradiť aj online cez aplikáciu Edupage – Platby. 

            Ďakujeme.  

            Vychovávateľky ŠKD: Jarošová, Filová

          • Prešli rôčky, prešli dníčky, pôjdeme už do školičky...

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prešli rôčky, prešli dníčky, pôjdeme už do školičky....

            Predškoláci 2.4.2024 urobili výnimočný krok v ich živote, ktorým je práve slávnostný zápis do prvého ročníka základnej školy. V doobedňajších hodinách niektoré deti s vystrašeným, iné s usmiatym výrazom na tvári prišli do školy spolu s rodičmi. Tento deň bol plný príjemných prekvapení pre rodičov i predškolákov. Pani učiteľky 1. stupňa starostlivo pripravili prostredie, v ktorých zápis prebiehal. Budúcich prváčikov na zápise privítali kráľ a kráľovná, ktorí ich poslali do rozprávkovej školy. Na ceste rozprávkou ich prevádzali ďalšie rozprávkové postavy (šašo, maliari, hudobníci, babka s dedkom, učiteľka(, ktoré zadávali deťom rôzne úlohy. Deti prechádzali jednotlivými stanovišťami, na ktorých plnili rôzne úlohy. Deti triedili zvieratá na domáce a žijúce v lese, vyskúšali si úlohy na interaktívnej tabuli – úlohy z oblasti matematiky, hudobnej výchovy. Ukázali, že poznajú farby, určiť počet, krásne spievali, recitovali. Taktiež deti dokázali, že sú pohybovo zdatné. V priestoroch telocvične skákali, behali, vyskúšali si cvičenia s loptou. Okrem vedomostí boli pani učiteľky zvedavé aj na socializačnú úroveň a komunikačné zručnosti, čistotu reči. Pri zápise boli okrem zapisujúcich učiteliek 1. stupňa a pani vychovávateľky, aj pani učiteľky materskej školy. Z rúk pani riaditeľky Padyšákovej si budúci prváčikovia prevzali pamätný list a malý darček. Prváčikom darovala prvú knihu aj pani starostka.Usmiate tváre pri odchode boli dôkazom, že sa im v škole páčilo a už sa tešia na 1. september. Kolektív ZŠ Korňa

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočné tvorivé dielne.

            Zelený štvrtok tradične na našej škole patrí Veľkonočným tvorivým dielňam. Nebolo tomu inak ani tento rok. V škole boli pripravené dve stanovištia. Na prvom pod vedením p. učiteľky Zuzky deti rôznymi technikami zdobili veľkonočné vajíčka, vyrábali obrázky z prírodnín a nakoniec veľkonočnú sliepočku. Na druhom stanovišti pod vedením asistentky Janky piekli pizza slimáčiky, minibábovky a muffiny. Napokon sme sa presunuli pred obecný úrad, kde deti vyzdobili priestor vlastnoručne vyrobenými kraslicami. Mgr. Gregorová