• Online workshopy s dobrovoľníkmi z Kericu

          • Dňa 25.01 a 27.01.2021 sa angličtinári z 5., 6., 8. a 9. ročníka sa zúčastnili online workshopov s dobrovoľníkmi z Kericu: Zdravý životný štýl, Efektívne riešenie konfliktov a Kleopatra. Keďže tento rok po prvýkrát nemáme na škole dobrovoľníka  z cudzej krajiny kvôli Covidu 19, spojili sme sa s nimi virtuálne prostredníctvom aplikácie Zoom. Piataci a šiestaci sa zoznámili s obdobím vlády Kleopatry, ôsmaci rozoberali výhody tímovej spolupráce a spôsoby riešenia konfliktov a deviataci sa zaoberali  zdravým životným štýlom. Workshopmi ich sprevádzali  Jan Ruter, Eilyn Laske, Paul Rohne a  Finja Poggel z Nemecka, Burcu Nur Cebesoy a Emre  Kocyatagi z Turecka, Pedro Viola de Abreuz  z Portugalska,  Camila Manique Ferreira z Brazílie,  Ketevan Chitishvili z Gruzínska a Avuzwa Ngubo z Juhoafrickej Republiky. Ďakujem všetkým zúčastneným za skvelú spoluprácu.

            Alena Staníková

          • Poďakovanie

          • "Vážená pani riaditeľka.

                 Dovoľte mi takto emailom vysloviť čarovné slovo veľmi pekne ďakujem všetkým pedagógom Vašej školy, pedagogickej asistentke a školskej psychologičke za náročnú prácu, ktorú teraz vykonávajú. Je to doba náročná pre nás všetkých. Preto je dobré, že nezabúdame na ľudskosť pri výkone svojej práce.

                                                                                                                                                      S pozdravom Ondríková"

             

            Ďakujem pekne, veľmi si vážime ocenenie našej práce v tejto neľahkej dobe. 

            Srničková , r. š.

          • Informácie pre žiakov 9. ročníka

          • ROZHODNUTIE MINISTRA K TERMÍNOM A PODMIENKAM PRIJATIA NA ŠTÚDIUM NA SŠ (26.1.2021)

            1. Termín na zverejnenie podmienok prijatia na štúdium v strednej škole (SŠ) na štúdium v odboroch vzdelávania stredných škôl, ktoré vyžadujú overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania a v ostatných odboroch vzdelávania stredných škôl, je do 26. februára 2021.

            2. Termín na doručenie prihlášky na vzdelávanie v SŠ (ďalej len „prihláška“) zákonným zástupcom žiaka alebo plnoletým žiakom riaditeľovi ZŠ je pre všetky odbory vzdelávania do 8. apríla 2021.

            3. K prihláške sa vyžaduje potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti žiaka, len ak ide o študijný odbor alebo o učebný odbor uvedený v prílohe č. 1. Vzor potvrdenia o zdravotnej spôsobilosti žiaka je uvedený v prílohe č. 2.

            4. Termín na odoslanie prihlášok riaditeľom základnej školy na strednú školu je pre všetky odbory vzdelávania do 16. apríla 2021.

            5. Ak sa na základe rozhodnutia MŠVVaŠ neuskutoční niektorá časť prijímacieho konania na školský rok 2021/2022, príslušné kritérium sa nebude hodnotiť žiakom, ktorí príslušnú časť prijímacieho konania neabsolvujú.

            6. Termín na rozhodnutie riaditeľa SŠ o prijatí alebo o neprijatí žiaka na základe výsledkov prijímacieho konania a zverejnenie zoznamu uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania na webovom sídle strednej školy alebo na výveske školy je do 20. mája 2021.

            7. Termín na doručenie rozhodnutia riaditeľa SŠ o prijatí alebo o neprijatí žiaka na základe výsledkov prijímacieho konania zákonnému zástupcovi žiaka alebo plnoletému žiakovi cez informačný systém základnej školy napr. EduPage, odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu, poštou alebo do elektronickej schránky je do 20. mája 2021.

            8. Termín na doručenie potvrdenia o nastúpení žiaka na štúdium alebo potvrdenia o nenastúpení žiaka na štúdium na SŠ je do 25. mája 2021; potvrdenie sa doručuje cez informačný systém základnej školy (napr. EduPage), odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom emailu, poštou na adresu strednej školy alebo do elektronickej schránky strednej školy. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole. Vzor potvrdenia o nastúpení žiaka na štúdium alebo potvrdenia o nenastúpení žiaka na štúdium je uvedený v prílohe č. 3.

            Zdroj: https://www.ucimenadialku.sk/usmernenia/prijimacie-konanie

            P R Í L O H Y :

            Príloha č. 1: https://www.ucimenadialku.sk/usmernenia/prijimacie-konanie/Pr%C3%ADloha%20%C4%8D.%201%20-%20Zoznam%20odborov.pdf

            Príloha č. 2: https://www.ucimenadialku.sk/usmernenia/prijimacie-konanie/Pr%C3%ADloha%20%C4%8D.%202%20-%20Potvrdenie%20o%20zdravotnej%20sp%C3%B4sobilosti.pdf

            Príloha č. 3: https://www.ucimenadialku.sk/usmernenia/prijimacie-konanie/Pr%C3%ADloha%20%C4%8D.%203%20-%20Potvrdenie%20o%20nast%C3%BApen%C3%AD-nenast%C3%BApen%C3%AD%20%C5%BEiaka.pdf

          • Článok na povzbudenie od školskej psychologičky

          • Pokračujeme v dištančnom vzdelávaní...ako sa nezblázniť?

            Milí žiaci, po Vianočnej pauze sme znova v režime dištančného vzdelávania. Touto cestou Vám chcem popriať všetko dobré do nového roku a poskytnúť Vám pár informácií, aby ste ťažké podmienky učenia naďalej zvládali.

            Nie ste v tom sami. Aj učiteľom, vedeniu školy a ostatným zamestnancom sa režim nedobrovoľne zmenil. Zažívame rovnaký pocit neistoty, stresu a únavy ako aj Vy. Avšak prioritou je pre nás Vaše prežívanie a poznatky. Neustále komunikujeme a zefektívňujeme podmienky učenia, aby ste dostávali jasné požiadavky a dostatočné vedomosti. Stále sme tu pre Vás. Po slušnej dohode každý člen učiteľského tímu je ochotný Vám venovať extra energiu. Komunikujeme priamo a pravdivo. A boli by sme radi, ak by ste robili to isté, pretože ak chceme dosiahnuť naše školské ciele nemôžeme sa schovávať za výhovorky. Tento článok píšem stručne, aby si ho stihol prečítať každý. Situácia v školstve je teraz veľmi zložitá, ale raz skončí a všetci, ktorí sa snažíme bojovať z nej vyjdeme ako víťazi.

            Žiaci, stále sme tu pre Vás. Ak máte strach, alebo pochybnosti či rôzne otázky. Podeľte sa o to s nami, nájdeme najlepšie riešenie.

            Mgr. Skaličanová - školská psychologička

          • Organizácia vyučovania v ZŠ Korňa od 11.1.2021

          • Vzhľadom na okolnosti súvisiace s pandémiou a so zavedením „lockdownu“ na území  SR do 24.1.2021 upravujem výchovno – vzdelávací proces v súlade s usmernením Ministerstva školstva SR a v zmysle pokynov ŠPU nasledovne :

            Žiaci na I. stupni:

            1. Od  11. - 18.1.2021 (predbežne) prechádzajú aj žiaci z  I. stupňa na dištančné vzdelávanie z domu
            2. Rodičovi, v prípade potreby, bude vyplácaná pandemická OČR.
            3. Podľa pokynov ŠPU je rozpis týždennej vzdelávacej záťaže žiakov pri dištančnom vzdelávaní nasledovný :

            Ročník:                  Rozsah hodín výučby

            1. - 3.                     10 h / týždenne

            4. - 5.                     12 h / týždenne

            6. - 9.                     15 h /  týždenne

             

            1. Triedne učiteľky Vám upravený rozvrh a časový rozpis hodín doručia najneskôr v piatok, 8.1.2021
            2. Žiaci, ktorí potrebovali pomoc pri učení od pedagogickej asistentky, budú mať i naďalej k dispozícii jej asistenciu pri vypracovávaní úloh a aj pri učení on–line na dennej báze, príp. podľa potreby a dohody s rodičom.
            3. Triedna učiteľka tiež uvedie pre rodičov vo svojej triede 1-2 konzultačné hodiny v týždni, počas ktorých ju môžete kontaktovať v prípade potreby. Mimo nich výnimočne - a len po dohode s ňou.

            Školská psychologička poskytuje poradenstvo a konzultácie. Kontaktujte ju mailom: maria.skalicanova@zskorna.edupage.org.

            V maili uveďte svoje telefónne číslo, ona sa Vám ozve. Alebo jej cez messenger pošlite telefónne číslo a ona Vás bude kontaktovať.

            ŠKD v tomto týždni bude otvorený iba pre žiakov, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre.

            Komunikácia rodič učiteľ môže prebiehať len počas pracovných dní v čase od 8:00h do 16:00h.

            Ako to bude od 18.1. 2021 - do 24.1.2021? Predbežne sa v Covid automate uvádza, že by sa mohli do školy vrátiť žiaci I. stupňa za odporúčania otestovania rodiča a zamestnancov školy. Závisí to však od situácie. Určite Vás budeme včas informovať o ďalšom postupe, akonáhle sa o ňom právoplatne rozhodne.

            V prípade nejasností alebo potreby ma môžete kontaktovať na dostupných kontaktoch školy na webe,              príp. na FB stránke školy, cez messenger.

             

             Žiaci na II. stupni:

            1. Pokračujeme vo vzdelávaní podľa doterajšieho už nastaveného dištančného rozvrhu.
            2. Klasifikáciu žiakov za I. polrok ukončíme  v riadnom termíne, nakoľko naši žiaci majú dostatok známok. Žiaci nech sa teda usilujú získať, či  opraviť si známky z jednotlivých predmetov. Budete na on–line hodinách častejšie preskúšaní, treba sa i naďalej pravidelne učiť a nepodceňovať zadané povinnosti.
            3. Naďalej platí, že v dopoludňajších hodinách si každý žiak plní školské povinnosti a nemá byť zastihnutý v tomto čase na prechádzke obcou, alebo na nákupe.
            4. Veľmi odporúčame žiakom dodržiavať, i pri vyučovaní z domu, základný štandard osobnej hygieny a úpravy (tričko, tepláky, umytý, učesaný) na vyučovanie. Nie je vhodné, aby bol žiak celé dni v pyžame alebo len za počítačom.
            5. V popoludňajších hodinách veľmi odporúčame žiakom prechádzku v prírode.
            6. V mesiaci január /18.1. - 21.1./ prebehnú v ročníkoch na I a  II. stupni on–line rodičovské združenia, aby ste boli ako rodičia informovaní o doterajšom prospechu svojich detí.

            Termín nastaví triedna učiteľka v každom ročníku individuálne, po dohode s Vami.

            1. Ruší sa Testovanie 5  v piatom ročníku.
            2. Prijímacie skúšky na stredné školy pre 9. ročník prebehnú v dňoch 3. - 4. mája 2021. Kritériá si určuje každá škola individuálne. Je potrebné sledovať si ich webové stránky. Výchovná poradkyňa, p. Mgr. Padyšáková , Vám priebežne bude zasielať všetky nové informácie, ktoré jej budú doručené.
            3. Testovanie 9 prebehne, a to v dňoch - 10.jún 2021

            Slovo na záver:

            Žiaci, pristupujte k učeniu zodpovedne a pravidelne každý deň. Pracujte podľa pokynov vyučujúcich a úlohy odovzdávajte načas.  Nepoľavujte. Ďakujem rodičom za každú ústretovosť a porozumenie.

             

            Mgr. Jaroslava Srničková, riaditeľka školy

             

            V Korni 7.1.2021