• Prianie

          • Prajem žiakom príjemné prázdniny, veľa slniečka, oddychu. Tešíme sa na Vás v septembri.

            Deviataci, Vám prajem úspešný štart v nových školách.

            Zamestnancom prajem príjemné prežitie dovolenky, oddýchnite si, načerpajte veľa síl, elánu. 

            Srničková, r. š.

          • Riaditeľské voľno

          • Z dôvodu zhoršenia epidemiologickej situácie v okrese Čadca a v zmysle zákona 245/2008 udeľujem žiakom na pondelok - 29.6.2020 riaditeľské voľno.

            V utorok -  30.6. 2020 si žiaci o 9:00 hod. prídu prevziať vysvedčenia.

            Školský klub detí a Školská jedáleň budú na základe rozhodnutia starostky obce v dňoch 29.6.- 30.6.2020 uzatvorené.

            Srničková, r. š.

          • Rozlúčka 9.A

          • Do galérie Rozlúčka 9.A boli pridané fotografie.

            V piatok, 26. júna,  sa konala rozlúčka našich deviatakov. Vzhľadom k situácii sa však rozlúčili len s vedením školy a pedagogickým zborom. Spoločne si zaspievali, zaspomínali na svoje začiatky a poďakovali všetkým učiteľom.

            Želáme im veľa úspechov v ich ďalších životných krokoch!

          • Pre žiakov ponuka - Detská Univerzita Komenského

          • Dobrý deň,

            Radi by sme dali do pozornosti študentom vašej školy, že tento rok počas prázdnin si môžu rozšíriť svoje vedomosti už na 18. ročníku Detskej Univerzite Komenského, ktorá bude celá online a počtom uchádzačov nebude nijako obmedzená. Organizátormi sú aj tento rok Univerzita Komenského v Bratislave, Divadlo Aréna a odborný garant online formy štúdia, spoločnosť Datalan. Študovať môže každé dieťa a prednášky so zaujímavými profesormi môžu sledovať z domu, od babky či kdekoľvek z prázdnin. Stačí len pripojenie na internet.

            Detská Univerzita Komenského 2020 live online, bude prebiehať počas letných mesiacov júl a august. Hlavný program tvorí 9 zaujímavých prednášok, ktoré budú môcť registrovaní študenti sledovať z pohodlia svojho domova naživo online na stránke www.duk.sk. Podmienkou získania absolventského diplomu je nielen live sledovanie videoprednášky, ale aj absolvovanie skúšobných online testov, ktoré pre deti pripravila spoločnosť DATALAN a nájdu ich na www.dukonline.sk. Detskú Univerzitu Komenského 2020 live online, ktorá sa začne v stredu, 1. júla 2020 o 11.00 hod., otvorí svojou prednáškou minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Mgr. Branislav Gröhling. Záujemcovi o online štúdium na DUK 2020 live online sa môžu registrovať na stránke www.duk.sk až do 19. júla 2020. Štúdium DUK 2020 live online je bezplatné a počet študentov nie je obmedzený. Podmienkou je prístup na internet a vek študenta od 9 do 14 rokov.

            Okrem diplomov, ktoré získajú úspešní študenti, sú pre deti pripravené rôzne zaujímavé darčeky. Napríklad prvých 340 prihlásených študentov bude mať možnosť získať ako darček - tričko a rúško s logom DUK 2020.

            Na prednáškach sa napríklad dozvedia, prečo vznikajú pandémie a čo sú vírusy, prečo by sme nemali koronavírus podceňovať, prečo potrebujeme učiteľov, keď máme YouTube a Google, Prečo ľudia veria hoaxom o vírusoch, prečo potrebujeme imunitu, prečo by mali zostať ľudské práva nedotknuteľné a ďalšie.

             

            A EŠTE NIEČO NAVYŠE - ZO ŠKOLY, Z KTOREJ SA PRIHLÁSI NAJVIAC ŠTUDENTOV, VYŽREBUJEME VÝHERCU SMART HODINIEK!!!  Spoločnosť Datalan zároveň pripravila počas DUK aj IT workshop, kde zas študenti budú môcť vyhrať parádny notebook.

            Budeme radi, ak sa pridáte aj vy a práve žiaci vašej školy ukážu, že študovať je zábava. Viac podrobností v letáčiku a brozurke, ako aj na www.duk.sk a www.dukonline.sk

            Pekný deň,

             

          • Poďakovanie za realizáciu plochy zo zámkovej dlažby

          • Ďakujeme starostke Ing. Bebčákovej za ústretovosť, pracovníkom OÚ: Ján Srniček, František Dubač, Jozef Učník; a pánovi školníkovi Ondrejovi Huríkovi za realizáciu plochy zo zámkovej dlažby v školskej záhrade. Pripravená plocha bude slúžiť ako podklad pod vonkajší betónový stôl na stolný tenis. 

            Materiál bol zakúpený z prostriedkov projektu "Šport v regióne 2020" - Nadačný fond Kia v Nadácii Pontis. 

            Srničková - riaditeľka ZŠ

            Do galérie Betónový stôl na stolný tenis boli pridané fotografie.

          • Reakcia na tragédiu vo Vrútkach

          • Vážení rodičia, milé deti,

            posledné dni prinášajú rôzne emócie. Krátko potom ako sme sa tešili, že znovu otvoríme školské brány nás zarmútila udalosť zo školy vo Vrútkach. Situácia nás mrzí a svoju podporu a spolupatričnosť sme škole prejavili, avšak touto cestou chceme u deti prinavrátiť pocit z bezpečnosti v škole.  Neustále pracujeme na tom, aby sa žiaci cítili v škole prijaté a chránené. Situácia ukázala, ako je nevyhnutné v škole dodržiavať pravidlá pri príchode do školy, počas vyučovania, počas prestávky, cestou na obed a domov. Naša škola je bezpečné miesto, pokiaľ sa rešpektujú všetky pravidlá správania. Žiaci musia rešpektovať pokyny zamestnancov škôl a potreby svojich spolužiakov. Ďalej, je nevyhnutné, aby rodičia brali na vedomie odporúčania, ktoré im pedagogický alebo odborný zamestnanec povie s cieľom zlepšenia prostredia a stavu žiaka či atmosféry v triede. Kolektív prirodzene plodí rôzne konfliktné a sociálno-patologické javy, avšak je dôležité na tieto javy upozorniť a v začiatkoch ich vyriešiť. Ďakujeme za spoluprácu.

            Skaličanová, školský psychológ

          • Nástup žiakov 6.- 9. ročníka do školy

          • Pri nástupe žiakov 6. - 9. ročníka od 22. júna 2020:

            1. Žiak predkladá písomné vyhlásenie, že neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenia. Vyhlásenie si stiahnete tu: Vyhlasenie__ze_ziak_neprejavuje_priznaky_prenosneho_ochorenia_a_nema_nariadene_karantenne_opatr.docx  alebo si ho môžete vyzdvihnúť vo vstupnej chodbe školy.
            2. Žiak má dve rúškapapierové vreckovky.
            3. Od 22.6. prebieha výchovno – vzdelávacia činnosť vo všetkých ročníkoch školy. Začiatok vyučovania ostáva nezmenený.  

            4. Žiaci si pri vstupe do školy /7:00 – 7:45 hod./ dezinfikujú ruky, prezujú sa a ihneď odchádzajú do svojej triedy. V spoločných priestoroch školy je nosenie rúška povinné, v triedach je nosenie rúška dobrovoľné.

            5. 22.6. - 25.6. - vyučovanie podľa upraveného rozvrhu, s rozvrhom oboznámia žiakov triedni učitelia.

            6. 26.6. - 29.6. - odovzdávanie učebníc, triednické práce a aktivity.

            7. 30.6. - slávnostné ukončenie školského roka v triedach.

            8. Koniec vyučovania v jednotlivých triedach:

            • 1. ročník - 11:00 hod.,

            • 2. roč. - 11:00 hod.,

            • 3. roč. - 11:15 hod.,

            • 4 roč. - 11:15 hod.,

            • 5. roč. - 11:30 hod.,

            • 6. roč. - 11:45 hod.,

            • 7. roč. - 12:00 hod.,

            • 8. roč. - 12:15 hod.,

            • 9. roč. - 12:15 hod.

            Žiaci po skončení vyučovania odchádzajú spoločne s pedagógom na obed.                                  

          • Oznam Základnej umeleckej školy v Turzovke

          • Poďme do ZUŠ-ky

             

            ZUŠ Turzovka oznamuje všetkým rodičom a žiakom, že v týchto dňoch prebieha prihlasovanie nových žiakov na štúdium, a to prostredníctvom elektronickej prihlášky alebo osobne v budove ZUŠ v Turzovke. Prihlásiť sa je možné na hudobný, výtvarný, tanečný a literárno-dramatický odbor. V hudobnom odbore je v ponuke hra na klavíri, akordeóne, zobcovej a priečnej flaute, saxofóne, trúbke, husliach a spev.

            Doprajte svojim deťom umelecky sa rozvíjať a tráviť čas kreatívnym spôsobom.

            Mgr. Žuffová, ZUŠ Turzovka 

          • Vyjadrenie podpory Spojenej škole Vrútky

          • 🖤S hlbokým smútkom vyjadrujeme spoluúčasť kolegom, žiakom, rodičom a rodine p. zástupcu zo Spojenej školy vo Vrútkach, ktorých včera postihla tragická udalosť. Odsudzujeme takéto konanie a v mysli stojíme pri nich. Na vyjadrenie sústrasti a zdieľania ich bolesti naša škola vyvesí dňa 12.6.2020 čiernu zástavu na svoju budovu. Aj týmto gestom Vám chceme vyjadriť našu podporu a uznanie. 🖤

            Srničková

          • Vyučovanie pre 6. - 9. ročník

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva sa od 22.6.2020 otvára škola aj pre 6. - 9. ročník. Žiaci budú mať možnosť riadne ukončiť školský rok vo svojom triednom kolektíve, majú možnosť stravovať sa v školskej jedálni. Aby sme vyhoveli všetkým hygienicko-epidemiologickým požiadavkám, pripravíme organizačné pokyny na zabezpečenie bezpečnej prevádzky školy, ktoré zverejníme budúci týždeň.

            Prosím rodičov, aby sa do piatka 12.6.2020 vyjadrili, či ich dieťa z ročníka 6. - 9. nastúpi od 22.6.2020 do školy. Tiež či budú mať záujem o obed v školskej jedálni. Prihlasovanie je na webstránke školy v časti: komunikácia - prihlasovanie - pridelené akcie na vyplnenie - zisťovanie záujmu o nástup do školy od 22.6.2020. 

            Link na prihlasovanie:

            https://zskorna.edupage.org/signin/?eqa=andpZD1qdzkzZjU3OTRmJnBvaGxhZD1hbGxBY3Rpb25zJnNnbnk9JmNtZD1TaWduaW5Ib21lJmFrX2p3OTNmNTc5NGY9Z2V0RGF0YQ%3D%3D

          • Rekonštrukcia náraďovne

          • Do galérie Rekonštrukcia náraďovne boli pridané fotografie.

            Projekt „Modernizácia a rozšírenie športovísk v ZŠ Korňa“

            V apríli sme Vás informovali, že naša škola je zapojená do programu „Šport v regióne 2020“ -  Nadačný fond Kia v Nadácii Pontis. Postupne pokračujeme v jeho realizácii. Jednou z aktivít nášho projektu je rekonštrukcia náraďovne. Po vyprázdnení celej miestnosti sa opravili a následne vymaľovali steny, odstránila porucha na kúrení, pretriedili a vyradili nevyhovujúce a poškodené športové pomôcky a náradie. Zakúpil sa nový nábytok – regály s mobilnými policami, uzatvárateľne skrine, vešiaková zostava a tiež vozíky na lopty,  florbalové hokejky, cyklistické helmy, nordwalkingové palice a reflexné vesty. Sme radi, že sa podarilo zmodernizovať ďalší priestor v škole, ktorý bude slúžiť najmä žiakom. Projekt ešte nie je u konca a žiaci sa majú načo tešiť.

          • OZNAM ŠKD

          • Prosíme rodičov, ktorí majú záujem o prihlásenie deti do ŠKD na školský rok 2020/2021, aby odovzdali prihlášky najneskôr do piatka, 12.6.2020.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Rozvoj finančnej gramotnosti v ŠKD

          • Počas voľno časových aktivít v ŠKD sme sa venovali finančnej gramotnosti prostredníctvom spoločenskej hry „Dostihy“. Deti aktivita zaujala a hlavne si precvičili, ako sa pracuje s peniazmi, ako s nimi hospodáriť a aj ušetriť. Zažili sme príjemné popoludnie plne smiechu a radosti.

            Vychovávateľka: Gabriela Holazová