• Pomoc školskej psychologičky cez karanténu

          • Vážení rodičia, milé deti, v tomto období som pre Vás dostupná na internete aj telefonicky. Zložitá situácia je plná výziev, nebojte sa požiadať o pomoc. Napíšte mi mail maria.skalicanova@zskorna.edupage.org alebo cez messenger. Obratom sa vám ozvem.

            Skaličanová, školská psychologička

          • Online výučba č.2

          • Po týždni vzdelávania online sme spoločne riešili rôzne problémy. Skúsim zhrnúť:

            • žiaci sledujte zadania úloh cez edupage stránku školy,
            • starší žiaci od 4. ročníka pracujú cez Office 365 v teamsoch, kde majú vytvorené tímy pre predmety 
            • učitelia so žiakmi aktívne komunikujú cez chat na stránke školy, cez chat v Teamsoch
            • samozrejme nedokážeme ovplyvniť rýchlosť pripojenia, nedokážu sa pripojiť 2 deti z rodiny, ak majú jeden PC, atď.

            Táto výučba nám nenahradí klasické vyučovanie, priamy kontakt s deťmi, ale je to vždy lepšie ako čakať so založenými rukami a nič nerobiť. Som neskutočne hrdá na Vás všetkých, učitelia, žiaci, rodičia, ako si pomáhate, komunikujete. Prajem Vám všetkým, aby sme sa čím skôr stretli v škole a najmä boli všetci zdraví.

          • Online výučba počas karantény

          •  

            Vážení rodičia, milí žiaci,

             

            vyučovanie sa z priestorov školy presunulo na Office 365. Prosíme žiakov 2. stupňa, aby posielali zadané úlohy učiteľom tak, ako si to spoločne dohodli. Žiaci by mali pracovať na úlohách podľa platného rozvrhu hodín. Ak majú anglický jazyk, matematiku, slovenský jazyk  alebo iný predmet v piatok, úlohy odošlú v piatok a podobne pracujú aj ďalšie dni. Sledujte prosím aj našu školskú fb skupinu zskorna, kde je aktuálna diskusia. 

            Želáme veľa úspechov a dúfame, že to spoločnými silami zvládneme.

            Srničková, r.š.

            Staníková , zrš. 

             

          • Oznam MŠVVa Š

          •      Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období

            od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

          • OZNAM

          • Vzhľadom k vyhláseniu mimoriadnej situácie na území Slovenskej republiky sa

            od piatku, 13. marca 2020, PRERUŠUJE vyučovanie

            v Základnej škole Korňa aj všetkých jej organizačných zložkách (CVČ, ŠKD). 

            Krízový štáb obce rozhodol o pozastavení vyučovacieho procesu

            v ZŠ Korňa

            od piatku 13.03.2020 do odvolania.

          • Hodina literatúry v 5.A

          • Do galérie Hodina literatúry v 5.A boli pridané fotografie.

            Dramatizácia patrí k veľmi obľúbeným činnostiam detí. Na hodine literaúry sa žiaci 5. ročníka preniesli do sveta rozprávok. Tento mesiac (Marec – mesiac kníh )sa žiaci stali malými hercami a zdramatizovali ruskú rozprávku “Krásu Nevídanú”. Príbeh o nepokojnom cárovičovi, ktorý sa chce vybrať do sveta hľadať Krásu Nevídanú. Deti sa na túto rozprávku veľmi tešili. Najprv sme si ju spoločne prečítali, porozprávali sa o nej a vypracovali sme úlohy. Pripravili sme si rôzne rekvizity a oblečenie. Dramatizácia dáva deťom dostatok priestoru pre sebavyjadrovanie a spoluprácu medzi sebou.

            Mgr. Kremeňová

          • Oznam - rušenie hromadných akcií

          • Na základe odporúčania MŠVVŠ SR a vedenia obce Korňa, ŠKOLA RUŠÍ do odvolania všetky hromadné akcie, školské výlety, skupinové cvičenie žien, jógu, tréningy TJ Kysučan Korňa v telocvični a ostatné hromadné akcie. 

            Prosím sledovať a dodržiavať všetky usmernenia. 

            Rodičia sú povinní škole hlásiť, ak sa vrátia z rizikovej oblasti a preventívne nechať dieťa 2 týždne doma v karanténe.

            Usmernenie MŠVVŠ SR č. 2 k šíreniu koronavírusu: usmernenie2_koronavirus.pdf

            usmernevie MŠVVŠ SR č.3 k šíreniu koronavírusu : usmernenie3_koronavirus.pdf​​​​​​​

          • Basketbal žiačok - okresné kolo

          • Do galérie Basketbal žiačok - okresné kolo boli pridané fotografie.

            20. februára 2020 usporiadalo CVČ Čadca v ZŠ M. R. Štefánika okresné kolo v basketbale žiačok ZŠ. Turnaja sa zúčastnili i žiačky 7., 8. a 9. ročníka našej školy. Napriek tomu, že sa do ďalšej časti súťaže neprebojovali, nazbierali zo zápasov proti zdatným súperkám ZŠ a MŠ Makov, Spojenej školy – ZŠ Turzovka, ZŠ M. R. Štefánika Čadca mnohé skúsenosti, čo bol jeden z hlavných cieľov našej účasti. Žiačkam Kataríne Učníkovej (7.A), Sáre Bielčikovej, Adriáne Blažekovej, Laure Hrtúsovej, Natálii Kontríkovej, Barbore Kontríkovej, Natálii Chrenščovej, Veronike Sučíkovej, Veronike Staníkovej, Kláre Škorvánkovej (8.A), Aďke Brezinovej (9.A) za ich odvážne výkony ďakujeme.

            Jedinák

          • Joga

          • Od piatku 6. marca 2020, pokračuje cvičenie jogy v telocvični ZŠ Korňa.

            Začiatok: 16:45 hod. Cena: 5 €/osoba/vstup. Trvanie: 60 minút.

          • Náučný výlet do Energolandu v Mochovciach

          • Do galérie Náučný výlet do Energolandu v Mochovciach boli pridané fotografie.

            Energia je neoddeliteľnou súčasťou nášho každodenného života a preto sme sa rozhodli v rámci krúžkovej činnosti vydať sa so žiakmi krúžkov: Matematikáčik, Environmentálny krúžok a Talentárium na dobrodružnú cestu za objavovaním energie. Cez jarné prázdniny sme sa vybrali teda do ďalekých Levíc a odtiaľ do jadrovej elektrárne v Mochovciach, aby sme si pozreli jedinečnú vedeckú expozíciu Energolandu.

            Na vlastnej koži sme si skúsili vyrobiť energiu potrebnú na prevádzku mobilného telefónu, porozprávali sme  sa s robotom o ekológií, vyskúšali si termálne zrkadlo, zajazdili si na motocyklovom simulátore a prostredníctvom 3D filmu cestovali v čase od veľkého tresku až po blízku budúcnosť. V rámci náučnej prednášky sme vstúpili do skutočného balónu a vyskúšali si simulačne riadiť reaktor. A aby bola zábava dokonalá, vyskúšali sme súťaž v tancovaní na interaktívnej podlahe.

            Dozvedeli sme sa o tom čo je to uhlíková stopa, ako sa dá vypočítať, čo je to biodiverzita, teda aký je život v okolí tejto elektrárne, ale aj veľa iných zaujímavostí. Aby sme mali silu zvládnuť všetky aktivity, dopriali sme si skvelý obed v krásnom prostredí reštaurácie hotela Dastan.

            Vzdelávanie je neoddeliteľnou súčasťou nášho každodenného života. Každý deň sa naučíme a dozvieme niečo nové a zážitkové vyučovanie je najefektívnejšou metódou vzdelávania. Dúfame, že si naši žiaci odniesli veľa krásnych zážitkov a vedomostí, ktoré im v budúcnosti pomôžu správať sa ekologicky.

            Mgr. Padyšáková, Mgr. Šipláková, Mgr. Kremeňová

          • Vzdelávanie učiteľov

          • Do galérie Vzdelávanie učiteľov boli pridané fotografie.

            Čas jarných prázdnin sme využili na vzdelávanie. Kolegyne z prvého stupňa sa vzdelávali cez Komenského inštitút, pokračovali tretím stretnutím – workshopom na tému Ranné komunity so skúseným lektorom Petrom Humayom zo ZŠ v Nitre.

            V piatok sme sa vzdelávali na tému Teamsy a  Onenote v Office 365. Školila nás PaedDr. Jarmila Janisková zo spoločnosti Microsoft.

            Ďakujem lektorom za ich čas a ochotu.

            Srničková , r. š.

          • Zber použitého rastlinného oleja

          • V spolupráci s obcou Korňa sa uskutoční zber použitého rastlinného oleja.  Olej môžu žiaci odovzdávať 27. marca 2020, t. j. piatok, od 7:00 - 7:30 v hlavnej chodbe ZŠ Korňa pracovníkom obecného úradu. Zber sa bude uskutočňovať raz za mesiac, termín vždy včas oznámime. Odmenou Vám bude sladká Horalka :)

            Dôležité je zbierať čistý olej, ktorý neobsahuje zvyšky potravín, šťavy z mäsa či vody. Olej treba zliať cez sitko do suchej PET fľaše. 

          • 2. ročník súťaže so Šťukesom v ŠKD

          • Do galérie 2. ročník súťaže so Šťukesom v ŠKD boli pridané fotografie.

            Zapojili sme sa do edukačnej súťaže so SSE (Stredoslovenská energetika), ktorej cieľom je naučiť čo najviac detí hospodáriť s energiou a zároveň tak šetriť životné prostredie, prostredníctvom videí, brožúrky a diskusií.

            Záverom tejto súťaže bola koláž, ktorú vyrábali deti v skupinách na tému „Ako každý deň šetríme energiou?“. Zobrazili tak ako oni vnímajú šetrenie energie, čo sa naučili a ako prospievajú k šetreniu.

            Motiváciou je aj finančná odmena, ktorú môžeme vyhrať pre našu školu.

            Vychovávateľky ŠKD

          • Lyžiarsky výcvik 5.A a 6.A

          • Do galérie Lyžiarsky výcvik 5.A a 6.A boli pridané fotografie.

            V priebehu 17. až 21. februára 2020 absolvovali žiaci 5. a 6. ročníka ZŠ Korňa základný lyžiarsky výcvik v lyžiarskom stredisku SKI Makov.

            Žiaci rozdelení do troch skupín sa naučili a zdokonalili základné lyžiarske zručnosti počnúc dodržiavaním dôležitých bezpečnostných zásad na lyžiarskom svahu, cez techniky padania, nosenia a obúvania lyží, pohybu na lyžiach, stúpania na lyžiach, vykonávania obratov na rovine a v svahu, zjazd priamo a šikmo po spádnici, zjazd s obojstranným či jednostranným prívratom, brzdenie, zjazd s nadväzovanými oblúkmi, zjazd po terénnej nerovnosti a pod. Napriek tomu, že tohtoročná zima snehu príliš nepriala, žiaci sa s premenlivými podmienkami na svahu vyrovnali na výbornú a skúsenosti s lyžovaním na mokrom a ťažkom snehu, za hmly, na zľadovatenom podklade, počas sneženia či vetra môžu využiť kedykoľvek v budúcnosti. Žiaci sa tiež naučili nasadnúť a zísť z tatrapomy, učili sa samostatnosti a zodpovednosti, zažili poznávaciu exkurziu k 500 ročnému brestu hrabolistému.

            Žiakom za predvedené výkony a správanie počas lyžiarskeho výcviku ďakujeme. Rovnako ďakujeme aj rodičom žiakov za podporu svojich detí. Poďakovanie taktiež patrí vedeniu školy, zdravotníčke Hanke Hrošovej a pedagógom – inštruktorom podieľajúcim sa na lyžiarskom výcviku.    

             

            Jedinák