• Vianočná akadémia

          • Základná škola Korňa Vás srdečne pozýva na Vianočnú akadémiu, ktorá sa uskutoční

            20. decembra (piatok) o 9:00 hod.

            Pred kultúrnym programom budú už tradične žiaci predávať svoje vianočnévýrobky.

              Pre všetkých bude pripravený vianočný punč. Ako aj minulý rok bude podávaný vo vratnych pohároch, ktoré budú k dispozícii na zálohu (2 €).  Po vrátení pohára bude vrátená záloha, prípadne si pohár môžete nechať.

            Tešíme sa na Vás!

          • Pasovanie prvákov

          • Do galérie Pasovanie prvákov boli pridané fotografie.

            V piatok, 29. novembra, sa konalo pasovanie 17-tich prváčikov. Po príhovore riaditeľky pomohli prváci splniť úlohy Maruške a vyslobodili ju tak z pazúrov zlej macochy. Naučili dvanástich Mesiačikov číslice, písmená a počty. Spoločne si zaspievali pesničky a pozreli prezentáciu o ich prvých krokoch v škole. Poďakovanie patrí rodičom a triednej pani učiteľke za svedomitú prípravu, žiakom 8. a 9. ročníka, za pomoc pri organizovaní programu a pani vychovávateľke Gabike Holazovej   z ŠKD za výzdobu.

          • Výzdoba

          • Do galérie Výzdoba boli pridané fotografie.

            O šikovnosti našich žiakov a pani učiteliek svedčia aj krásne diela, ktoré zdobia školu. Vo vestibule Vás očarí svietiacia dedinka, ktorú z papiera vyrobila pani vychovávateľka Gabika Holazová. Pri čitateľskom kútiku Vás zase ohromí koláž, ktorú vytvorili deti z krúžku Tvorivé výtvarne dielne s pani učiteľkou Zuzku Gregorovou.   

          • Pasovanie prvákov

          • Milí rodičia, starí rodičia,

            srdečne Vás pozývame na Pasovanie prvákov,

            na ktorom budú Vaše detičky oficiálne prijaté medzi žiakov našej školy. 

            Pasovanie sa uskutoční 29. novembra o 10:00 hod. v učebni výchov (nový pavilón - prízemie).

          • Projekt Zelená škola

          • Do galérie Projekt Zelená škola boli pridané fotografie.

            Jednou z úloh v našom environmentálnom akčnom pláne v programe Zelená škola je aj návšteva Zberného dvora pri Obednom úrade v Korni. Túto exkurziu absolvovali žiaci 5. – 9. ročníka v dňoch 18. – 22. novembra 2019. Vedúci pracovník pán Miroslav Smažák, ukázal žiakom jednotlivé priestory a kontajnery na triedený odpad, porozprával čo sa z odpadom deje po jeho príchode na zberný dvor a ako sa ďalej spracováva. Žiaci mali možnosť vidieť aké množstvo odpadu vyprodukuje naša obec, aj keď sa radí medzi menšie obce (počet obyvateľov: 1991). Pripomenuli si tak, aké dôležité je odpad nielen separovať, ale aj minimalizovať.   

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka Základnej školy Korňa, Ústredie 533 oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní

            udeľuje

            dňa 20. novembra 2019 (t. j. streda) triedam: 6.A, 7.A, 8.A, 9.A

            riaditeľské voľno

            z organizačných dôvodov - zabezpečenie Testovania 5.

            Srničková, r. š.

          • Poďakovanie za sponzorstvo

          •  

            Ďakujem Mgr. Zuzke Gregorovej za poskytnutie vlny a uháčkovanie 3 ks veľkých vlniakov pre staršie žiačky z krúžku Talentárium. Veľmi si vážim ochotu a čas, ktorý venovala ich výrobe.

            Srničková, r. š.

          • Ako na geometriu

          • Do galérie Ako na geometriu boli pridané fotografie.

            Predstavivosť a abstrakcia sú dve neoddeliteľné zložky geometrie. Pre mnohých žiakov je ťažké predstaviť si čo to znamená, že uhlopriečky štvorca sa napríklad rozpolťujú. Preto sme sa na hodne matematiky rozhodli vyskúšať staré no overené: ak si niečo neviem predstaviť, tak si to vyrobím, odmeriam a zistím, či je to naozaj tak. Vyzbrojení nožničkami a farebným papierom sme v 8. a 9. ročníku vystrihovali rovinné útvary. Merali ich strany, uhlopriečky a hľadali vzťahy medzi ich dĺžkami a odvádzali vzorce. A že sa to žiakom nie len páčilo, ale ich to aj veľa naučilo, svedčí aj počet útvarov, ktoré vyrobili. Porozumieť Pytagorovej vete sa dá aj tak, že si rovnostranný trojuholník zhotovíme, vyznačíme v ňom výšku, využijeme vzorec, ale následne si meraním overíme, či tento vzťah naozaj platí. Prioritou každého vzdelávania je prepojiť teóriu s praxou a to sa nám dúfam podarilo.

            Mgr. Padyšáková

          • Bowling - krúžok Matematikáčik

          • Do galérie Bowling - krúžok Matematikáčik boli pridané fotografie.

            Matematika sa dá učiť rôznymi spôsobmi. O tom, že hra je u žiakov najobľúbenejšia metóda, niet pochýb. Preto sa žiaci z krúžku Matematikáčik rozhodli vyskúšať si štatistiku priamo v Bowling Clube vo Futbalovej Aréne Korňa. Vyzbrojení dobrou náladou sme sa vydali na príjemnú prechádzku k športovej hale. Tu sa žiaci rozdelili do tímov a zábava mohla začať. Vedeli ste napríklad, že je viac než isté, že v 14. storočí nášho letopočtu existovala v Anglicku hra, ktorú môžeme jednoznačne považovať za stredovekú verziu bowlingu? Možno nie, ale určite vieme čo bolo snom každého hráča a to hodiť Strike - zhodiť všetky kolky v prvom kole. Každý takýto hod bol odmenený búrlivým potleskom. A že sú naši žiaci šikovní, podarilo sa im to hneď niekoľkým. Každý žiak si mohol pozrieť štatistiku svojich hodov a porovnať ju s ostatnými.

            Mgr. Padyšáková

          • Keď matematika chutí

          • Do galérie Keď matematika chutí boli pridané fotografie.

            Netradičnú hodinu matematiky zažili žiaci 3.A. Pracovali v štvorčlenných skupinách a pri príprave a rozdeľovaní pizze sa učili používať pojmy polovica, tretina a štvrtina. Hodina sa im veľmi páčila a nakoniec si zamaškrtili na svojich kuchárskych výtvoroch.

            Mgr. Gregorová

          • Vzdelávanie pedagógov a Microsoft Global Learning Connection

          • Vzdelávanie pedagógov

            Pedagógovia našej školy sa vzdelávali vo využití nástrojov Office 365. Učili sa ako využiť aplikáciu Forms  pri formatívnom hodnotením a pri vytváraní testov. Tiež sa naučili používať aplikáciu Forms ako priestor na vytváranie triednych tímov a spoluprácu.

            Vzdelávanie bolo organizované v rámci zapojenia našej školy do programu Microsoft škôl.  #MicrosoftSchools

            Ďakujem Zuzane Molčanovej   a Jarmile Janiskovej z Microsoft.

             

            Microsoft Global Learning Connection

            Microsoft Global Learning Connection - je celosvetová aktivita spájania škôl prostredníctvom technológií. Naši štvrtáci sa spolu s Mgr. Badžgoňom do tejto aktivity zapojili a hádali, kde sa nachádza manažérka Microsoft pre školstvo Zuzana Molčanová. Veľmi rýchlo odhalili, že nie je v Bratislave, ale priamo v našej škole. Deti sa s ňou potom stretli aj naživo a diskutovali o danej aktivite. Zúčastnení žiaci dostanú certifikát o účasti.

            Aj touto  aktivitou chceme žiakom priblížiť, ako môžu technológie pomôcť pri vzdelávaní .

             

            Srničková, r. š.

          • Medzinárodný deň šetrenia energie

          • Do galérie Medzinárodný deň šetrenia energie boli pridané fotografie.

            V rámci projektu "Šetrenie energie bez hraníc" sme si s našimi partnerskými školami (Oskava - ČR, Gomeľ - Bielorusko) pri príležitosti Medzinárodného dňa šetrenia energie (11. november) zaslali elektronické pohľadnice. Chceli sme si tak pripomenúť, že aj naše školy sa svojou činnosťou chcú podieľať a podieľajú na ochrane životného prostredia a zachovaní našej planéty pre budúce generácie.

            Ďakujem Mgr. Horská, Mgr. Badžgoň za realizáciu projektu. 

            Srničková, r.š.

          • Návšteva Hvezdárne

          • Do galérie Návšteva Hvezdárne boli pridané fotografie.

            Počas jesenných prázdnin, 30. októbra, deti z krúžkov Talentárium, Environmentálny a Poznaj svoje peniaze navštívili Hvezdáreň v Kysuckom Novom Meste. Vypočuli si prednášku o slnečnej sústave a jej planétach, pozreli výstavku hornín,  navštívili kupolu na streche s obrovským ďalekohľadom a cez 3D okuliare sledovali rozprávku o Shrekovi. Veľkou zaujímavosťou boli aj Planetárne váhy, na ktorých sa odvážili.

            Vedúce krúžkov

          • Turistický krúžok

          • Do galérie Turistický krúžok boli pridané fotografie.

            Prvý prázdninový deň, 30. októbra, členovia turistického krúžku objavovali krásy korňanských osád. Trasa vychádzky bola nasledovná: ZŠ - Vyšná Korňa - Šľahorka - osada U Hrtúsov - stará škola - osada U Boháči - ZŠ. Počasie sa celkom vydarilo, hoci bolo pomerne chladno, nevadilo to a strávili sme spolu príjemné dopoludnie.

            Mgr. Gregorová