• Informácie pre rodičov k T5

          • Oboznámenie zákonného zástupcu o harmonograme testovania T5 2019 konaného 20.11.2019

             

            Žiaci musia byť v škole najmenej 15 minút pred začiatkom testovania!

            Pomôcky: počas testovania môžu žiaci používať len pero, ktoré píše na modro (nesmie byť gumovacie)

            Harmonogram testovania T5 2019

            8:00            Začiatok testu Matematika

            9:25            Koniec testu Matematika

            9:25 - 9:50  Prestávka

            9:50            Začiatok testu Slovenský jazyk a literatúra

            11:10          Koniec testu Slovenský jazyk a literatúra

             

            Oboznámenie zákonného zástupcu o harmonograme testovania T5 2019 konaného 20.11.2019 - skupina obmedzenia 2

            Žiaci musia byť v škole najmenej 15 minút pred začiatkom testovania!

            Pomôcky: počas testovania môžu žiaci používať len pero, ktoré píše na modro (nesmie byť gumovacie) a podľa individuálnej potreby kompenzačné pomôcky, ktoré používajú na vyučovaní pri písaní písomných prác

            Harmonogram testovania T5 2019                                                                  

            8:00              Začiatok testu Matematika

            9:55              Koniec testu Matematika

            9:55 - 10:20  Prestávka

            10:20            Začiatok testu Slovenský jazyk a literatúra

            12:10            Koniec testu Slovenský jazyk a literatúra

             

          • Exkurzia - SOŠ drevárska a stavebná Krásno nad Kysucou

          • Exkurzie sa zúčastnili žiaci 7. a 8. ročníka, dňa 29. októbra 2019. V rámci vyučovacieho predmetu Technika, tematického celku Obrábanie dreva, mali možnosť vidieť ako sa programuje a pracuje CNC stroj, ako aj ukážky výrobkov vyrobených na CNC stroji. Žiakom bola odprezentovaná i protidrogová problematika, ochrana životného prostredia. Na záver v rámci výzvy VÚC "Vráťme šport do škôl" cez projekt "Korčuľovanie ma baví" si naši žiaci vychutnali hodinové korčuľovanie v MM aréne. Ďakujeme SOŠ drevárskej a stavebnej  za organizáciu návštevy a ukážok.  

            Mgr. Šipláková

          • Oznam

          • Skupinové cvičenie vo štvrtok 31.10. NEBUDE. Cvičenie pokračuje od budúceho týždňa, t. j. pondelok 4.11.2019.

            Joga v piatok 1.11. NEBUDE. Ďalšia lekcia bude v piatok 8.11.2019. 

          • Exkurzia Medvedia štôlňa

          • Do galérie Exkurzia Medvedia štôlňa boli pridané fotografie.

            Finančná gramotnosť je jednou z najdôležitejších životných zručností, ktorú by mal ovládať každý človek. V rámci vyučovania matematiky sme preto navštívili jediné sprístupnené staré banské dielo na Liptove: Medvediu štôlňu. Prešli sme miesta, ktoré človek tvrdou prácou vytvoril za desiatky rokov s vidinou získania zlata. Deti si vyskúšali túto náročnú prácu pomocou kladiva a dláta priamo v štôlni. Pri odchode si ako skutoční baníci zaklopali na klopačku. Zoznámili sa aj so siedmimi strážcami štôlne, s permoníkmi. Nadviazali sme tak na minuloročnú návštevu mincovníčky, kde sa tu vyťažené zlato spracovávalo na mince. Exkurzie sa zúčastnili žiaci 4.A s pani učiteľkou Kremeňovou, 5.A s pani učiteľkou Mitkovou a 6.A s pani učiteľkou Padyšákovou

            Mgr. Padyšáková

          • Výstupenie na OÚ Korňa

          • Do galérie Výstupenie na OÚ Korňa boli pridané fotografie.

            Pri príležitosti "Október - mesiac úcty k starším" vystúpili naši žiaci v programe pre seniorov na Obecnom úrade v Korni. Deti sa na vystúpenie pripravovali pod vedením Mgr. Miroslavy Kremeňovej (krúžok Talentárium) a Mgr. Miroslava Hrtúsa (ZUŠ Turzovka). Program moderovala Ing. Marcela Mitková.

            Program:

            • nástup detí z krúžku Talentárium s piesňou „Hrajže mi muzička“ v sprievode hry na heligónke – Veronika Staníková,
            • príhovor Natálky Kontríkovej a Oliver Hrtusa,
            • Talentárium – dve ľudové piesne „Moja mamka niečo má“, „Čie sú to kone“ spolu s tancom a rečňovankami,
            • dve básne – recituje Ninka Belková a Oliver Hrtus
            • Talentárium – dve piesne a tanec „Keď som bol maličký pacholíček“, „Počkajže ty kučeravá“ v sprievody hry na heligónke – Veronika Staníková
            • dve piesne – dievčatá z 8.A
            • spoločná pieseň účinkujúcich „V tej rodnej dedinke“
          • Microsoft škola

          • Do galérie Microsoft škola boli pridané fotografie.

            Aj v tomto školskom roku pokračujeme v programe Microsoft School. Vo výučbe využívame nástroje Office 365 - Temsy, Planner, Onedrive, Zdieľaný kalendár, ktoré umožňujú žiakom a učiteľom spolupracovať na projektoch na diaľku, zdieľať si materiály, využívať online úložisko, používať zdieľaný kalendár a mnoho ďalších funkcií. 

            Srničková, r. š. 

          • Geometria interaktívne

          • Do galérie Geometria interaktívne boli pridané fotografie.

            O tom, že aj  Geometria môže byť zábavná sa presvedčili naši šiestaci, ktorí sa naučili pomocou interaktívnych appletov merať veľkosť uhlov a modulovať veľkosť daného uhla pomocou názornej ukážky. Deti pracovali vo dvojiciach a navzájom si radili a kontrolovali sa. Využili aj dotykovú interaktívnu tabuľu a svoju šikovnosť predviedli tak pred celou triedou. Odrazu chceli byť všetci pred tabuľou a ukázať kamarátom, aký majú odhad.

            Mgr. Padyšáková

          • Deň stromov

          • Do galérie Deň stromov boli pridané fotografie.

            20. október ja vyhlásený za Medzinárodný deň stromov.  Nepreháňame, ak povieme, že bez stromov by sme neprežili. Ľudstvu pomáhajú tak, ako žiadna iná rastlina. Pri príležitosti tohto dňa sa žiaci z našej školy rozhodli, že si pripomenú význam a dôležitosť tejto nádhernej časti prírody prostredníctvom projektového dňa. Obliekli sa do zelených a hnedých tričiek, na znak farby stromu.  Žiakov privítali  kráčajúce stromy – prezlečené triedne pani učiteľky. Pre žiakov 1. stupňa vymysleli rôzne aktivity – prezeranie zbierok dreva, semiačok, pozreli sme si film „Keď umiera les“, o stromoch  sme sa rozprávali, učili, maľovali, súťažili v kvíze o stromoch a vytvárali výsledný projekt. Celý deň sa niesol v duchu stromov – či už na slovenčine,  matematike alebo prírodovede. Aktivity sme zakončili projektom – výroba plagátu, kde žiaci nakreslili, čo sa o stromoch naučili. Spokojnosť a úsmevy detí potvrdili, že sa táto akcia deťom páčila. 

            Mgr. Kremeňová

          • Letný tábor

          • Do galérie Letný tábor boli pridané fotografie.

            Centrum voľného času pri ZŠ Korňa organizovalo 12. - 16. augusta letný denný tábor. 18 detí spolu s pani učiteľkami Ing. Marcelkou Mitkovou a Mgr. Gabikou Šiplákovou navštívili dopravné ihrisko v Turzovke; plaváreň, Kinderko a Kysucká knižnicu v Čadci;  OC  Mirage a 5D kino v Žiline; obecný úrad a Ranč u psej matere v Korni.

            Chceme veľmi pekne poďakovať pánovi Jozefovi Stolárikovi za autobusovú prepravu do Žiliny; pani starostke Ing. Marianne Bebčákovej za jej ochotu a čas, že deťom ukázala priestory OÚ a knižnice; majiteľom Ranča u psej matere a našej bývalej žiačke Merien, že umožnili deťom jazdu na koňoch.

          • Záložka do knihy spája školy

          • Do galérie Záložka do knihy spája školy boli pridané fotografie.

            Žiaci 1. a 2. stupňa sa zapojili do 10. ročníka česko-slovenského projektu pre základné školy a osemročné gymnáziá: Záložka do knihy spája školy: List za listom - baví ma čítať. 

            Cieľom projektu je nadviazanie kontaktov medzi českými a slovenskými základnými školami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh. Žiaci vytvorili záložky do kníh, na ktorých ľubovoľnou technikou stvárnili tému projektu List za listom – baví ma čítať, a vymenili si ich so žiakmi zo Základnej školy v Oskave ( pridelená partnerská škola z Českej republiky). Výmenu záložiek môžu školy využiť k nadviazaniu spolupráce, kontaktov alebo na poznávanie jazyka, literatúry, histórie, kultúry, regionálnych zvykov či života žiakov v Českej republike a zároveň aj ako prierezovú tému do Školského vzdelávacieho programu alebo ako súčasť školského projektu.

          • Program Zelená škola

          • Do galérie Program Zelená škola boli pridané fotografie.

            V rámci programu Zelená škola boli v septembri umiestnené na hlavnej chodbe, chodbe v prístavbe a na poschodí koše na bioodpad. Tieto koše sa nachádzajú aj v riaditeľni, zborovni a malej zborovni. V každej triede bol okrem koša na zmesový odpad (odpad po vytriedení ostatných zložiek) pridaný aj kôš na plasty a tetrapaky (obaly z džúsov mlieka). Žiaci si vo svojej triede zadovážili krabicu na vytriedený papier.

            Pri každom koši je popis s textom, aký odpad doň patrí a čo treba pri separovaní odpadu dodržiavať (plastové fľaše majú byť stlačené, obaly majú byť čisté, ...).

            Každý týždeň naše EKO-hliadky kontrolujú triedenie odpadu v triedach a na chodbách. Za správne vytriedený odpad udelili už aj prvých smajlíkov.

          • Projekt Tesco - Vy rozhodujete, my pomáhame

          • Vďaka financiám 

            Vďaka financiám získaných z projektu nadácie Tesco „Vy rozhodujete, my pomáhame“ skrášľujú školskú záhradu nové okrasné stromy: Buk lesný „Dawyck Gold“, Javor mliečny „Royal Red“ a Lipa malolistá „Winter Orange“. Ďalej sa zakúpili 3 ks lavičiek, ktoré budú inštalované do záhrady na jar.

          • Vyhodnotenie jesenných ikebán

          • Vyhodnotenie jesenných ikebán

            Obrovské poďakovanie všetkým žiakom , mamičkám a starým rodičom, ktorí vytvorili 45 ikebán.

            V každej je obrovský kus tvorivosti, nápadu, ale najmä šikovné ruky našich žiakov, ich rodičov a starých rodičov .

            V online hlasovaní na web stránke škole bolo poradie nasledovné :

            1. Škorvánková Kristína 6.A

            2. Hrtús Marek 9.A

            **V hlasovaní v škole,**kde hlasovali všetci žiaci, zamestnanci aj rodičia bolo poradie :

            1. Škorvánková Kristína 6.A

            2. Hrtús Marek 9.A

            3. Kremeň Matej a Filip Smažák 3.A

            Riaditeľskú cenu získali Kremeň Matej a Filip Smažák 3.A .

            Ocenené bez poradia boli všetky ikebany.

            Srničková, r.š.

            V My Kysucké noviny je o našich ikebanách článok .:)

            https://mykysuce.sme.sk/c/22235814/caro-jesene-zachytili-v-korni-ikebanami.html

          • Učiteľ Slovenska

          • Cena Učiteľ Slovenska je príležitosťou ukázať svetu, že máme vynikajúcich, inovatívnych a svojmu povolaniu oddaných učiteľov. Do národného kola prvého ročníka súťaže Učiteľ Slovenska sa prihlásilo alebo bolo nominovaných verejnosťou mnoho pedagógov základných a stredných škôl. Víťaz národného kola postupuje do svetového finále Global Teacher Prize v Dubaji. Aj na našej škole sú takýto výnimoční pedagógovia. Mgr. Marcela Padyšáková bola pozvaná na záverečný galavečer, ktorý sa konal 03.10.2019 v bratislavskom Divadle Aréna. Cenu síce nezískala, ale aj tak jej za jej prácu patrí veľké poďakovanie.

            Alena Staníková, ZRŠ